Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gratinert blomkål 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkblomkålshode
2sssmør
2sshvetemel
1,5dllitt melk
1dashsalt
1dashpepper
purre
50grhvitost (helst jarlsberg)
100grbacon
1stktomater


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gratinert blomkål 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier135,181 149,30Kcal
Protein5,0042,51gram
Karbohydrat3,6831,29gram
Kostfiber1,2710,80gram
Fett10,8892,50gram
Mettet fett5,8249,48gram
Salt0,625,23gram
Pris på oppskriftenKr 5,01Kr 42,60Kroner
Hele oppskriften veier850 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok blomkålen nesten mør. Lag hvit saus av smør, hvetemel og spe med melk og kokekraften fra blomkålet til passe tykkelse. Kok i noen minutter for å få bort melsmaken. Krydre med salt og pepper, og tilsett finsnittet purre og revet ost (Jarlsberg er best).
Del blomkålen i passe buketter, legg dem i en ildfast form (evt. porsjonsformer), hell sausen over, og strø litt revet ost på toppen. Gratineres til osten får litt farge og sausen bobler i ovn på 225 grader. Serveres med sprøstekt bacon og tomatbåter. Deilig......

Blomkålen kan også serveres hel, - men jeg liker det best når bukettene svømmer i den gode sausen....

Mer info

Forfatter:
Kilde: Esbens hybelmat
(Intern: 221)
Kategori: Enkle retter/mikro
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.