Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gratinert kalvefrikassé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgkalvekjøtt, bryst eller bog
1dashsmør eller margarin
4stkløk
5stkgulrøtter
300grsjampinjonger
1dashsalt
1dashpepper
2tsmaizena
3,3dlfløte
0,5dlkonjakk
1stkeggeplomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gratinert kalvefrikassé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121,60599,05Kcal
Protein11,9258,72gram
Karbohydrat2,4412,02gram
Kostfiber0,582,86gram
Fett6,5832,42gram
Mettet fett3,8619,02gram
Alkohol0,54 %
Salt0,130,62gram
Pris på oppskriftenKr 12,67Kr 62,42Kroner
Hele oppskriften veier2 956 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i jevne stykker, som brunes sammen med løk.

Tilsett gulrøtter, skåret i skiver. Hell på så meget vann at det så vidt dekker.

La retten surre under lokk til kjøttet er så vidt mørt.

Tilsett rensede sjampinjonger. Dryss salt og pepper over og la retten surre videre til kjøttet er mørt. Total koketid ca 1 1/2 time ved 275 C.

Rør maisennamel ut i fløte og evt. konjakk. Rør inn eggeplommen.

Hell sjyen fra kjøttet og tilsett jevningen.

Legg kjøtt og grønnsaker i et ildfast fat. Hell sausen over.

Gratiner retten under grill, eller i varm ovn, til overflaten er delikat gyllen.

Serveres fra fatet med kokte poteter eller spaghetti.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8259)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Osso Bucco 2.Osso Bucco 2.
Denne retten har 100,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalveragu.Kalveragu.
Denne retten har 92,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvesauté.Kalvesauté.
Denne retten har 94,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel kjøttgryte.Enkel kjøttgryte.
Denne retten har 81,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.
Denne retten har 84,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.