Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gratinert oskjell



Gratinert oskjell oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkoskjell
1sssmør
1feddhvitløk finhakket
1stksjalottløk, finhakket
1tsfinhakket frisk persille
1tsfinhakket frisk gressløk
0,5stkgulrot
0,5stang(stenger)selleri
1stkrødløk
1sssmør
salt og pepper

Saus

0,5stksjalottløk, finhakket
1sssmør
0,5dlhvitvin
1dlfløte
3stkeggeplommer
2sssterk sennep, f. eks dijon
1tsdill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Melk
Selleri
Sennep
Spor-av-skalldyr
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gratinert oskjell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier214,64315,94Kcal
Protein3,885,71gram
Karbohydrat2,703,97gram
Kostfiber0,741,09gram
Fett20,1329,63gram
Mettet fett11,7117,24gram
Alkohol0,81 %
Salt0,670,99gram
Pris på oppskriftenKr 6,17Kr 9,08Kroner
Hele oppskriften veier589 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovn på høyeste temperatur, gjerne grill. Skrap og vask oskjellene. Kok opp 3-4 dl vann, tilsett oskjell, dekk med lokk og kok til skjellene har åpnet seg.
Avkjøl skjellene litt før de renses. Skjellmaten som du sitter igjen med deles i 3-4 biter. Surr hvitløk og sjalottløk i smør. Tilsett persille og gressløk sammen med bitene av oskjell. Grønnsakene renses og kuttes i tynne strimler, surres myke i smør.

Saus
Surr sjalottløken myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn nesten all væsken. Tilsett fløte og kok opp. Pisk eggeplommene lett i en bolle som tåler varme. Hell over den kokende fløten under kraftig omrøring med visp. Tilsett sennep og hakket dill og smak til med salt og pepper. Fordel grønnsakene i 8 halve, godt rengjort skjell og legg skjellbitene over. Hell sausen over. Settes i stekeovn til alt er blitt varmt og har fått en gyllen farge. Server med godt brød

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2747)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skjell med chili og lime.Skjell med chili og lime.
Denne retten har 99,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert oskjell.Gratinert oskjell.
Denne retten har 214,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.