Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gratinerte blåskjell á la Provençale



Gratinerte blåskjell á la Provençale oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Denne oppskriften er basert på inspirasjon fra Provence i Sør-Frankrike. Blåskjellene fylles med en smaksrik saus og toppes med ost før den gratineres i ovnen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgblåskjell
0,5stkløk
5cmpurre
0,5stkselleri
1sssmør
50grparmesanost
basilikum, frisk

Provençalesaus

5stktomat
2stkløk
1feddhvitløk
1stkselleri
1tsbasilikum, frisk
0,5tstimian
1tspersille, frisk
1stklaurbærblad
1ssolivenolje
1sstomatpuré
0,5tssalt
0,25tspepper
1tssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Melk
Selleri
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gratinerte blåskjell á la Provençale med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier61,66273,68Kcal
Protein5,0222,28gram
Karbohydrat2,5511,32gram
Kostfiber1,386,13gram
Fett3,1814,11gram
Mettet fett1,496,61gram
Salt0,743,29gram
Pris på oppskriftenKr 5,12Kr 22,73Kroner
Hele oppskriften veier1 775 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Ha blåskjellene i en kjele sammen med finhakket løk, purre, selleri og smør. Bruk sterk varme og sett på lokk.
Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
Damp videre 3-4 minutter til alle skjellene har åpnet seg.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Provençalesaus
Skold tomatene slik: Kok opp et par liter vann. Skjær et snitt i toppen på hver tomat. Legg tomatene i det kokende vannet til skinnet løsner. Ha dem straks over i iskaldt vann. Fjern skinnet og skjær tomatkjøttet i biter. Surr finhakket løk, hvitløk, selleri, basilikum, timian, persille og laubærblad i olivenolje på svak varme til ingrediensene er myke.
Tilsett tomatpuré og tomaterbitene og la sausen putre på svak varme i 30 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.

Gratinering
Sett stekeovnen på 300 grader.
Legg grovt salt i bunnen på en ildfast form.
Fjern det øverste skallet på de dampede skjellene og legg dem på saltet i den ildfaste formen. Det grove saltet gjør at skjellene står støtt. Fordel provencale sausen over blåskjellene.
Dryss over ost og sett formen i stekeovn på sterk varme i 3-4 minutter til de er gyldenbrune.
Dryss basilikum over, og server straks.

Tips:
Du kan også bruke ferdigkjøpt pizzasaus eller pastasaus i stedet for hjemmelaget provençalesaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29189)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gratinerte blåskjell á la Provençale.Gratinerte blåskjell á la Provençale.
Denne retten har 61,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules Gratinert Provençale.Moules Gratinert Provençale.
Denne retten har 56,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules Mustard.Moules Mustard.
Denne retten har 119,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli.Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli.
Denne retten har 224,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules Bacon & Cheese.Moules Bacon & Cheese.
Denne retten har 143,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.