Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet kjøtt av storfe



Gravet kjøtt av storfe oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Før i tiden var graving av kjøtt en dyd av nødvendighet, mens det i dag gjerne regnes som en delikatesse. Mange tror at graving av kjøtt er vanskelig, men det er faktisk en mye enklere prosess enn de fleste forestiller seg. Med denne oppskriften på gravet ytrefilet av storfe og sennepssaus kan du prøve selv.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grytrefilet av storfe
2sssalt
2sssukker
1,5tsgrovmalt pepper
0,5tsknust tørket basilikum

SENNEPSDRESSING:

1ssravigottesaus
2ssgrov sennep
2ssmajones
2ssseterrømme
0,5tssalt
0,25tsgrovmalt pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet kjøtt av storfe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163,30417,01Kcal
Protein17,7845,40gram
Karbohydrat4,9412,61gram
Kostfiber0,210,54gram
Fett8,0020,43gram
Mettet fett2,085,31gram
Salt4,3911,20gram
Pris på oppskriftenKr 17,95Kr 45,84Kroner
Hele oppskriften veier1 021 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Renskjær kjøtt for fett og hinner. Bland salt, sukker og krydder. Vend kjøttet i blandingen, og legg over på et fat med kant. Dekk med plastfolie og sett det kaldt.
2. La kjøttet stå i 2-4 døgn. Vend det et par ganger i døgnet.
3. Skrap bort krydderet og skjær fileten i tynne skiver.
4. Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak en time før servering.
Server gravet ytrefilet av storfe med sennepsdressing. Sølvløk, pickles, grovt brød og rømme med litt tyttebær smaker også godt til!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29940)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røyket entrecôte og kalkunfilet.Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Denne retten har 157,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kjøtt av storfe.Gravet kjøtt av storfe.
Denne retten har 163,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.