Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet kjøtt av vilt eller får



Gravet kjøtt av vilt eller får oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Å grave kjøtt er ikke like vanlig som å grave fisk. Fremgangsmåten er allikevel den samme, og prosessen fremhever de gode smakene også i kjøttet. Gravet kjøtt passer utmerket som forrett, eller som norsk-eksotisk innslag på tapasbordet. Varier smakstilsetningene med urter som passer til de ulike kjøttslagene.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgytrefilet av reinsdyr eller filet av annet vilt eller får
100grsalt
100grsukker
1tsmalt hvit pepper
1tskarve
2ssakevitt


Annonse


Næringsdeklarasjon for Gravet kjøtt av vilt eller får med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier124,34254,59Kcal
Protein18,8038,49gram
Karbohydrat8,3117,01gram
Kostfiber0,170,35gram
Fett1,272,60gram
Mettet fett0,491,00gram
Alkohol0,59 %
Salt8,2416,88gram
Pris på oppskriftenKr 38,60Kr 79,03Kroner
Hele oppskriften veier1 229 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland salt, karve, sukker og pepper og gni blandingen godt inn filétene på begge sider.
2. Strø litt av blandingen i bunnen av en form, på et fat eller i en plastpose.
3. Legg i filetene. Drypp eventuelt akevitt over filetene.
4. Strø resten av krydderblandingen over. La filetene stå kaldt i 2 døgn, husk å snu den et par ganger. Legges filetene i en plastpose, er det enkelt å snu den.
5. Skjær filétene i tynne skiver.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29941)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tørket reinsdyrkjøtt.Tørket reinsdyrkjøtt.
Denne retten har 113,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kjøtt av vilt eller får.Gravet kjøtt av vilt eller får.
Denne retten har 124,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 38,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.