Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet laks




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,75kgmidtstykke av laks
3sssalt
Ca 2,5sssukker
1tsgrovmalt pepper
frisk dill
4porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet laks med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154,17594,71Kcal
Protein10,4940,47gram
Karbohydrat10,0638,81gram
Kostfiber0,752,89gram
Fett7,8330,20gram
Mettet fett1,465,63gram
Salt3,8814,96gram
Pris på oppskriftenKr 10,45Kr 40,31Kroner
Hele oppskriften veier1 543 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Det anbefales å la fisken ligge dypfryst i minst 2 døgn før eller etter gravingen. Fisken må være helt tint før den graves.

Skjær fisken i to beinfrie fileter. Bland salt, sukker og pepper. Bruk største mengde salt og sukker hvis fileten er tykk og fet. Gni saltblandingen inn i filetene. Legg den ene fileten med skinnsiden ned i et passende kar. Fordel hakket dill over. Legg den andre fileten (hode mot hale) over med skinnsiden opp. Dryss resten av saltet over. Dekk med plast. Man kan legge fisken i en plastpose som lukkes og legges i et kar. Legg et lett press over, f.eks. en liten fjøl med 500 g. La fisken stå kjølig. Vend fisken en til to ganger pr. døgn. Fisken kan godt ligge i laken i en uke.

Ta opp fisken og skjær den i tynne skiver. Vellykket gravet fisk skal være blank i snittet og med mild søtlig smak. Serveres med saus. Kokte eller fløtegratinerte poteter passer godt til. Brød eller flatbrød hører med.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11160)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 244,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.