Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet laks 3



Gravet laks 3 oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Lag din egen gravlaks. Det er lett å få til og smaker attpåtil supergodt. Navnet gravlaks stammer fra middelalderen da fiskerne gravde ned saltet fisk i sanden for gjæring. I dag bruker vi sjeldent å gjære laksen, men bruker i stedet en såkalt tørrmarinade bestående av salt, sukker og dill.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kglaksefilet
60grsalt
40grsukker
1tsmalt hvit pepper
1bunt(er)hakket frisk dill
3ssakevitt eller druebrennevin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet laks 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier208,41630,96Kcal
Protein16,7650,74gram
Karbohydrat3,7711,41gram
Kostfiber0,190,58gram
Fett13,2940,24gram
Mettet fett2,487,51gram
Alkohol0,90 %
Salt4,9715,04gram
Pris på oppskriftenKr 21,07Kr 63,79Kroner
Hele oppskriften veier1 211 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Del laksefileten i to på midten. Legg filetene med skinnsiden ned i en form eller langpanne. Bland sammen sukker og salt og gni inn fisken med blandingen.
2. Strø hvit pepper og dill over fisken. Drypp over akevitt eller druebrennevin.
3. Legg den ene delen over den andre. Dekk fisken med plastfolie og sett på lett press (bruk for eksempel et par tallerkener).
4. Sett fisken kjølig (8 °C eller lavere) i 3-4 døgn, avhengig av størrelsen.

Etter gravingen:
5. Hell av laken og tørk fisken lett med kjøkkenpapir.
Du får de peneste skivene ved å skjære fisken i tynne skiver på skrå mot “hodesiden” av fileten.

Tips:
• Gravlaks med sennepssaus, stuede poteter eller kokte nypoteter smaker supergodt.
• Gravlaks holder seg godt i 4-5 dager, forutsatt lagring ved kjøleskaptemperatur. Skal den oppbevares lenger bør den fryses. I fryseren holder den i ca. 3 måneder, forutsatt tett emballasje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29178)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Laksepaté 3.Laksepaté 3.
Denne retten har 161,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet laks 3.Gravet laks 3.
Denne retten har 208,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.