Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet laks med løpstikke og akevitt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgrenset laksefilet
5sssalt
5sssukker
1tsknust hvit pepper
1sshakket løpstikke
5clakevitt
løpstikke

Rømmesaus:

2ssrømme
2ssmajones
5sssennep
2sssukker
1sshakket løpstikke
1dashsalt
1dashnykvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet laks med løpstikke og akevitt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier241,14885,10Kcal
Protein14,0551,57gram
Karbohydrat10,8539,82gram
Kostfiber0,160,59gram
Fett14,8254,40gram
Mettet fett2,8110,31gram
Alkohol1,12 %
Salt6,9725,57gram
Pris på oppskriftenKr 16,31Kr 59,87Kroner
Hele oppskriften veier1 468 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern sidebein og midtbein fra fisken. Midtbeina fjernes enklest med en pinsett. Er filetene store nok, så kutt av halestykket slik at fileten får en jevn tykkelse.

Bland salt og sukker, og legg litt i bunnen på et fat. Hold av et par spiseskjeer av salt-sukker-blandingen og bland pepper og løpstikke med resten. Gni denne blandingen godt inn i kjøttsiden av filetene. Legg filetene mot hverandre, kjøttside mot kjøttside. Dryss resten av salt-sukker-blandingen på toppen.

Dekk til, og legg et press over. La fisken modne i fire dager. Snu på den hver dag.

Ved anretningen er det viktig å skjære tynne skiver. Drypp gjerne litt av laken over fisken før servering for å forsterke smaken.

Bland ingrediensene til sausen.

Serveres helst med flatbrød eller grovt brød og en saus basert på rømme og majones, tilsatt sukker, sennep og krydderet som danner smaksretningen i garveprosessen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11219)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 244,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.