Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet og stekt kalkunfilet



Gravet og stekt kalkunfilet oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Anrett tynne skiver av gravet og stekt kalkunfilet og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø. Det er både spennende og lekkert!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grkalkunfilet, 750 g
0,5dlsalt
0,5dlsukker
kvernet pepper
2sstimian, hakket
2ssrosmarin, hakket
1sseinerbær, hakketIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkappelsin, revet skall
0,5dlkonjakk
1dashsmør til steking

Dressing

2sssherryeddik
0,5dlvalnøttolje eller olivenolje
25grgrovhakkete valnøtter
salt og kvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet og stekt kalkunfilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier174,71306,38Kcal
Protein18,6432,69gram
Karbohydrat4,728,28gram
Kostfiber0,631,10gram
Fett7,7013,50gram
Mettet fett1,422,49gram
Alkohol1,53 %
Salt5,549,71gram
Pris på oppskriftenKr 14,95Kr 26,22Kroner
Hele oppskriften veier1 052 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Tørk kalkunfileten. Bland sammen salt, sukker og pepper. Bland urter og appelsinskall.
2. Bind kalkunfileten opp med litt hyssing og legg den i en plastpose med sukkerblandingen, urter og konjakk. Knyt godt igjen og snu og vend på fileten slik at den blir helt dekket av blandingen. Trekk en ekstra pose utenpå og legg kaldt minst et døgn. Snu posen flere ganger.
3. Ta fileten ut av posen og tørk av den. Krydre fileten med pepper og brun den på alle sider i en stekepanne, sett inn et steketermometer og stek den i stekeovnen på 125 °C til termometeret viser 65 °C. Avkjøl helt.
4. Rist sammen ingrediensene til dressingen og drypp den over ved servering. Små kuvertbrød med valnøtter er godt til.
5. Skjær fileten i tynne skiver. Anrett på en stor tallerken og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø.

Tips:
Alternativt kan gravet og stekt kalkunfilet også serveres med en god salat, sennepssaus og brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 24071)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet og stekt kalkunfilet.Gravet og stekt kalkunfilet.
Denne retten har 174,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet, ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte rødbeter, valnøttvinaigrette, frissé- og brønnkarsesalat.Gravet, ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte r.
Denne retten har 240,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.