Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet. ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte rødbeter. valnøttvinaigrette. frissé- og brønnkarsesalat



Gravet, ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte rødbeter, valnøttvinaigrette, frissé- og brønnkarsesalat oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grkalkunfilet
1dlsalt
1dlsukker (gjerne rårørsukker)
1dashnymalt svart pepper
2sstimian, hakket
2ssrosmarin, hakket
1sseinerbær, hakketIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkappelsin, saft og skall
0,5dlkonjakk

Ovnsbakte rødbeter:

500grferske rødbeter

Dressing

1dlbalsamicoeddik
2dlolivenolje
1ssrårørsukker
salt og pepper

Valnøttvinaigrette:

1stkeggeplomme
0,5dlhvitvinseddik
1tsDijonsennep
Ca 2dlvalnøttolje
1tshonning
50grgrovhakkete valnøtter
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Nøtter
Sennep
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet. ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte rødbeter. valnøttvinaigrette. frissé- og brønnkarsesalat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier240,58449,76Kcal
Protein9,4517,67gram
Karbohydrat7,9114,79gram
Kostfiber0,881,65gram
Fett18,2634,14gram
Mettet fett2,234,17gram
Alkohol0,72 %
Salt5,159,62gram
Pris på oppskriftenKr 10,25Kr 19,16Kroner
Hele oppskriften veier2 243 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland sammen salt, sukker og nymalt pepper. Grovhakk urtene. Dryss et jevnt lag med salt-og-sukker-blandingen i en form som er stor nok til fileten. Legg et raust lag med urter oppå. Plasser fileten på toppen og dryss over resten av blandingen. Hell over appelsinsaft og konjakk, og dekk det hele med plastfolie. Legg press på fileten, og sett den kaldt i minst ett døgn. Snu den flere ganger.

Skyll og tørk fileten. Bind den opp med hyssing. Brun fileten på alle sider i en stekepanne og sett den i ovnen på 180 °C. Stikk et steketermometer inn der fileten er tykkest. Ta den ut av ovnen når termometeret viser 68 °C. Avkjøl helt. Skjær fileten i tynne skiver med en skarp kniv.

Beregn ca. 3 tynne skiver pr. porsjon til forrett.

Ovnsbakte rødbeter:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Vask rødbetene, men la stilkene og roten sitte på. Legg dem i en ildfast form og dekk med aluminiumsfolie. Bak rødbetene i ovnen til de er møre, 45-50 minutter (de er ferdige når en kniv kan gli lett gjennom). Skrell dem og avkjøl. Del rødbetene i pene biter, 2-3 cm store. Bland sammen ingrediensene til dressingen og legg bitene i den. Sett i kjøleskapet minst over natten for å trekke smak.

Valnøttvinaigrette:
Bland alle ingrediensene i et glass med skrulokk og rist godt sammen.

Anretning:
Legg skiver av kalkunfilet i taksteinsmønster på tallerkenen. Legg blader av frissésalat og brønnkarse oppå, fordel rødbetene og hell dressingen over. Server godt brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 24541)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet og stekt kalkunfilet.Gravet og stekt kalkunfilet.
Denne retten har 174,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet, ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte rødbeter, valnøttvinaigrette, frissé- og brønnkarsesalat.Gravet, ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte r.
Denne retten har 240,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.