Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott



Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Gravet reinsdyrkjøtt passer utmerket som forrett, eller som innslag på tapasbordet. Gravingen gir en karakteristisk smak til kjøttet, og gjør det samtidig mørere.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grytrefilet av reinsdyr eller flatbiff
25grsalt
25grsukker
2stang(stenger)frisk rosmarin

Soppkrem

75grsopp
1stksjalottløk
0,5begersnøfrisk naturell (à 125 g)
2sslettrømme
1ssfinhakket bladpersille
0,5tssalt
0,25tspepper

Rødløkskompott

1stkrødløk
1sssmør til steking
1ssbrunt sukker
1tsbalsamicoeddik
0,75dlrødvin
8stkrosenkål


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier119,69269,41Kcal
Protein8,3218,73gram
Karbohydrat6,9915,73gram
Kostfiber1,593,58gram
Fett5,4812,33gram
Mettet fett3,357,54gram
Alkohol0,85 %
Salt3,357,54gram
Pris på oppskriftenKr 18,97Kr 42,70Kroner
Hele oppskriften veier900 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.
2. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin.

Smaksett eventuelt fileten med timian, einebær, aquavit eller konjakk.
3. Dekk formen med plastfolie.
4. Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.
5. Rens sopp. Finhakk den med en kniv, eller kjør den rask i en foodprosessor til det er finhakket uten at det safter seg. Stek soppen gyllen i en stekepanne med smør sammen med sjalottløk. Ha i finhakket bladpersille, og smak til med salt og pepper. Avkjøl. Rør den stekte soppblandingen sammen med snøfrisk og rømme. Smak til med salt og pepper.
6. Rens løk og skjær den i tynne strimler. Stek løken i en stekepanne med smør til den er litt myk. Ha i sukker, og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og rødvin, og kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten. Avkjøl.
7. Rens rosenkål og plukk bladene fra hverandre. Forvell bladene 1-2 minutter i en kjele med lettsaltet kokende vann, ha dem over i kaldt vann. Da beholder de den fine grønnfargen.

Anrett gravet reinsdyrfilet i tynne skiver sammen med rødløkskompott, soppkrem og rosenkål. Pynt med timian, og server eventuelt med godt flatbrød.

Gravet reinsdyrfilet holder i 2-3 uker i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kjøttet endrer da litt struktur.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32244)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrcarpaccio.Reinsdyrcarpaccio.
Denne retten har 209,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råmarinert flatbiff av rein.Råmarinert flatbiff av rein.
Denne retten har 109,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.
Denne retten har 119,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrtartar.Reinsdyrtartar.
Denne retten har 92,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.
Denne retten har 109,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr tataki.Reinsdyr tataki.
Denne retten har 116,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.
Denne retten har 251,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.
Denne retten har 123,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.
Denne retten har 163,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.