Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet sild med majonessaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgurenset fjordsild eller 600 g renset

Eddiklake:

4dlvann
2dleddik, 7%
1sssalt

Saus med majones

1dlmajones
1dlrømme
2sssennep
1tssalt
15stkhel hvit pepper
1sshakket gressløk eller løk
2feddhvitløk
1dldill, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet sild med majonessaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier188,85715,98Kcal
Protein7,2727,56gram
Karbohydrat1,053,98gram
Kostfiber0,160,61gram
Fett17,2565,40gram
Mettet fett3,8314,52gram
Salt1,967,43gram
Pris på oppskriftenKr 5,46Kr 20,70Kroner
Hele oppskriften veier1 517 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens, skyll og ben ut silda. Bland vann, eddik og salt. La filetene ligge i eddiklaken til kjøttet er hvitt, små sild ca 4 timer, større sild ca 6 timer.

Ta dem opp og la dem renne godt av, for eksempel i dørslag. Dra deretter av skinnet. Lag i mellomtiden sausen.

Bland majones med rømme, sennep, krydder, løk og dill. Pepperkornene skal være grovstøtte og hvitløken presset.

Legg de avrente filetene lagvis med sausen i et glass eller en bolle. Sett den i kjøleskap. Silda er ferdig til å spises etter minst ett døgn. Holder seg omkring én uke.

Serveres som smørbrødpålegg eller som middagsrett sammen med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11478)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.