Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gravet sild med sennepssaus med dill




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgurenset fjordsild eller 600 g renset

Eddiklake:

4dlvann
2dleddik, 7%
1sssalt

Sennepssaus med dill:

1dlsennep
2tssalt
2ssfarin
3tseddik, 7%
1dlolje
0,75dlvann
1dldill, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gravet sild med sennepssaus med dill med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier181,88730,70Kcal
Protein6,8727,60gram
Karbohydrat3,9115,71gram
Kostfiber0,170,68gram
Fett15,3861,79gram
Mettet fett1,967,87gram
Salt2,329,31gram
Pris på oppskriftenKr 4,30Kr 17,28Kroner
Hele oppskriften veier1 607 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens, skyll og ben ut silda. Bland vann, eddik og salt. La filetene ligge i eddiklaken til kjøttet er hvitt, små sild ca 4 timer, større sild ca 6 timer.

Ta dem opp og la dem renne godt av, for eksempel i dørslag. Dra deretter av skinnet. Lag i mellomtiden sausen.

Bland sennep, salt, sukker og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig omrøring. Bland til slutt i vannet og dillen.

Legg de avrente filetene lagvis med sausen i et glass eller en bolle. Sett den i kjøleskap. Silda er ferdig til å spises etter minst ett døgn. Holder seg omkring én uke.

Serveres som smørbrødpålegg eller som middagsrett sammen med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11493)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.