Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grävfisk fra Lierne




Ingredienser

ørret eller røye
3 deler finsalt
1 del sukker

myse
salt
sukker


Annonse


Fremgangsmåte:

En kjent fiskerett i Lierne er grävfisk. Grävfisk har blitt laget på samme måte i generasjoner. Grävfisk og rakfisk har vært hverdagsmat i fjellbygdene i alle tider.

Rens og vask fisken godt. Dryss salt- og sukkerblandingen i buken og mellom hvert lag av fisk. Legg fisken ned i en plaststamp (i gamle dager brukte man trebutter) med buken opp, og la den stå i et temperert rom noen dager. Legg et klede over.

Kok inn myse med litt salt og sukker. Avkjøl laken. Skyll fisken godt og slå laken over og sett fisken i kjeller eller kjølerom i 6-8 uker. Det skal ikke legges tett lokk på, men bare et klede og litt press.

Når grävfisken er ferdig har den en karakteristisk syrlig, frisk smak.
Server grävfisk med mandelpoteter, flatbrød og smør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13751)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.