Gresk Gyros



Oppskriften har fått 3,3 poeng (av max 6) fra 13 lesere
Oppskriften har hatt 39902 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 17162)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Grillmat
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett


NB! Oppskriften Gresk Gyros har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 133,16 Kcal
Protein 11,9 g
Fett 3,54 g
Karbo 12,83 g
Pris 15,82.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
900grmalt lammekjøt magert
2skive(r)ristet brød knust
1tsallehånde
1tskoriander
1feddhvitløk knust
1stkløk reven
1tsfriskhakket sar
Salt og frisk malt pepper
3skive(r)bacon
6stkpitabrød
2stktomater i tynne skiver
Eddik eller olje til smak
1kopp(er)friskhakket persille
1kopp(er)yoghurt naturell

Fremgangsmåte:

I en stor bolle blander du det malte lammekjøttet, med brød, allehånde, koriander, hvitløk, løk, sar, salt og pepper etter smak. Kna det godt. Blanding skal være krydret godt, men skal ikke falle fra hverandre.

Del deigen i 5 og del hver del i 6 stykker igjen. Kna ut hver ball til en tykkelse på ca 1,5-2 cm. Del baconet i skiver som er like lange som disse og legg det på dem.

Bruk så 6 grillspyd og rull deigen rundt spydene. Form det fint og jevnt. Settes i kjøleskap over natten.

Grilles så på grillen i ca 25 minuter avhengig av varme. Roter de hvert 5 minutt minst. Skal være brune og delikate sprø på overflaten.

Serveres i pitabrød med tomater, eddik/olje, persille og yoghurt. La gjestene selv blande etter eget ønske. Snadder.

Bruk også feks en tzatziki til denne retten

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!