Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Gresk Gyros

Oppskriften har fått 3,3 poeng. 3,3 poeng (av max 6) i snitt fra 13 lesere
Oppskriften har hatt 38726 lesere! 38726 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Gresk Gyros har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 133,16 Kcal ......Protein: 11,9 gram ......Fett: 3,54 gram ......Mettet fett: 1,44 gram
Karbohydrater: 12,83 gram ......Kostfiber: 1,19 gram .....Natrium: 176,04 mg .......Pris: 15,82 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
900grmalt lammekjøt magert
2skive(r)ristet brød knust
1tsallehånde
1tskoriander
1feddhvitløk knust
1stkløk reven
1tsfriskhakket sar
Salt og frisk malt pepper
3skive(r)bacon
6stkpitabrød
2stktomater i tynne skiver
Eddik eller olje til smak
1kopp(er)friskhakket persille
1kopp(er)yoghurt naturell
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Grillmat
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

I en stor bolle blander du det malte lammekjøttet, med brød, allehånde, koriander, hvitløk, løk, sar, salt og pepper etter smak. Kna det godt. Blanding skal være krydret godt, men skal ikke falle fra hverandre.

Del deigen i 5 og del hver del i 6 stykker igjen. Kna ut hver ball til en tykkelse på ca 1,5-2 cm. Del baconet i skiver som er like lange som disse og legg det på dem.

Bruk så 6 grillspyd og rull deigen rundt spydene. Form det fint og jevnt. Settes i kjøleskap over natten.

Grilles så på grillen i ca 25 minuter avhengig av varme. Roter de hvert 5 minutt minst. Skal være brune og delikate sprø på overflaten.

Serveres i pitabrød med tomater, eddik/olje, persille og yoghurt. La gjestene selv blande etter eget ønske. Snadder.

Bruk også feks en tzatziki til denne retten


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 133,16480,4424,0 %
Fett: 3,5412,77 gr18,2 %Fett23,92 %
Protein: 11,9042,94 gr85,9 %Protein35,74 %
Karbo: 12,8346,29 gr15,4 %Karbo38,54 %
Fiber: 1,194,29 gr14,3 %Fiber1,78 %
Mettet fett: 1,445,20 gr26,0 %
Salt: 0,441,59 gr31,8 %
Hele oppskriften veier 2164,8 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.15,82 .-
Pris 6 porsjonerKr. 342,47 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 57,08.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Lammelår i kokegrop hos oss.Les mer om Lammeskiver med gresk vri hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:17162



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen