Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gresk lammepai



Gresk lammepai oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
For mange er gresk mat synonymt med lam, og i denne paien samler vi essensen av de gode smakene. Lukk øynene og drøm deg tilbake til en liten, gresk taverna.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paideig:

300grhvetemel
200grsmør
1stkegg

Fyll:

400grmalt lammekjøtt
2ssolje
3feddhakket hvitløk
1stkhakket rødløk
20stksorte oliven
10stkgrovhakkede soltørkede tomater
50grfrisk spinat
2kvist(er)frisk timian
salt og pepper
4stkegg
3dlmelk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gresk lammepai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier268,881 200,21Kcal
Protein8,7338,97gram
Karbohydrat14,3063,83gram
Kostfiber1,265,62gram
Fett19,3686,42gram
Mettet fett9,2541,29gram
Salt0,703,11gram
Pris på oppskriftenKr 4,84Kr 21,60Kroner
Hele oppskriften veier1 786 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Smuldre mel og smør fint med fingrene eller i hurtigmikser. Tilsett egg og kna deigen raskt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet minst en time.
2. Klem paideigen ut i en paiform og forstek paiskallet i ca. 10 minutter ved 200 ºC.
3. Stek kjøttdeig i olje til det er gjennomstekt. Tilsett løk og hvitløk underveis. Bland inn oliven, soltørkede tomater, spinatblader og timian mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper. Fordel alt i paiskallet.
4. Visp sammen egg og melk og smak til med salt og kvernet pepper. Hell eggeblandingen i paiskallet og stek paien ved 200 ºC i ca. 20 minutter eller til paien er gyllen.

Server gresk lammepai varm eller lun med en god salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29563)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Hellas

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med lammekjøtt.Pai med lammekjøtt.
Denne retten har 155,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk lammepai.Gresk lammepai.
Denne retten har 268,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.