Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gresk påskebrød 3



Gresk påskebrød 3 oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Dette greske påskebrødet er syrlig, og er et spennende brød som passer godt til påskefrokosten.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5pakkegjær
4dlyoghurt naturell
2ssrapsolje
1sssalt
1literhvetemel
5stkhele egg med skall
1stksammenvipisket egg til pensling


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gresk påskebrød 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier219,06619,52Kcal
Protein9,1025,74gram
Karbohydrat32,2791,26gram
Kostfiber1,594,50gram
Fett5,6015,84gram
Mettet fett1,554,38gram
Salt1,504,25gram
Pris på oppskriftenKr 2,69Kr 7,61Kroner
Hele oppskriften veier1 414 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i den lunkne yoghurten og rør det sammen. Tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. (Ca 5 minutter i kjøkkenmaskin.) Ha eventuelt i mer mel eller litt vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 60 minutter).

Del deigen i tre deler. Kjevle en av delene til en rund plate. Kle en rund, smurt springform med platen. Trill de to siste delene til tykke fingerrunde pølser og del dem i seks deler. Legg to av pølsene i kryss i formen. Lag fire ringer av de siste pølsene og legg dem i formen i mellomrommene til krysset.

Plasser 5 ukokte egg med skall i formen: ett i hver av ringene og ett i midten. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastpose og etterhev i 45 – 60 minutter.

Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 30 minutter i den nedre delen av ovnen, og avkjøl brødet på rist.

Kutt opp brødet i store kakestykker med ett egg i hvert stykke og server!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 25994)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Gjærbakst
Land: Hellas

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Amerikanske kuvertbrød.Amerikanske kuvertbrød.
Denne retten har 280,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tzatsiboller.Tzatsiboller.
Denne retten har 172,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk påskebrød 3.Gresk påskebrød 3.
Denne retten har 219,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.