Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gresk potetpai(Pataopita)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5kghvetemel
2tsbakepulver
250grsmør eller margarin
1kgpoteter
2,5dlgravieraost eller jarlsbergost
1feddhvitløk
1krmmuskat
2,5dlmelk eller fløte
1dashSalt
1dashPepper
Litt vann
1dashLitt smør til formen


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Gresk potetpai(Pataopita) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier247,624 811,011 202,75Kcal
Protein5,57108,2227,05gram
Karbohydrat25,72499,71124,93gram
Kostfiber1,5630,317,58gram
Fett13,26257,6364,41gram
Mettet fett8,32161,6540,41gram
Salt0,428,142,04gram
Pris på oppskriftenKr 2,51Kr 48,77Kr 12,19.-
Hele oppskriften veier1 943 totalt1 943 pr porsj486 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Bland mel, bakepulver litt salt og vann til en jevn og myk deig. Kok potetene i rikelig med vann. Kjevle ut halve deigen og legg denne i en smurt ildfast form, slik at deigen dekker bunnen og kantene. Pensle med smør. Skrell og mos potetene. Tilsett osten, melken, saltet og pepperen, muskaten og hvitløken.
Bland dette godt. Hell blandingen i formen. Kjevle ut resten av deigen. Lag et pailokk, legg dette over, pensle med smør. Stek i 20 – 25 minutter på 120 grader i stekeovn. La paien avkjøles til den er lunken før du serverer den.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Arild Svensgams hjemmeside
(Intern: 17219)
Kategori: Pai/terte
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Hellas

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.