Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gresskarpai 3



Gresskarpai 3 oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Denne paien er ganske enkel å lage og blir nydelig. Det vi gjør er å kutte gresskaret i biter og koke det i 15-20 minutter, før vannet helles av og det moses i stavmikser. Så fortsetter du med oppskriften.
Om du får for mye gresskar eller har masse til overs, så lag mer av denne pureen. Vi brukte den til å lage gresskarmuffins på en helt ny måte, og det smakte fantastisk.
Melken kan og erstattes av en blanding av helmelk og fløte. Vi brukte helmelk med noen fløterester i.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paibunnen :

200grhvetemel
150grsmør
2ssvann
Litt salt

Gresskarfyll:

6sshvetemel
0,75tsbakepulver
ørlite salt
1tsallehånde
0,5tsingefær
0,5tsmuskat
2stkegg
1,75dlsukker
3sssmeltet smør
Ca 400grgresskarpuré
1boks(er)Vikingmelk
2tsvaniljesukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Gresskarpai 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier239,333 670,92458,86Kcal
Protein4,8574,399,30gram
Karbohydrat25,19386,3748,30gram
Kostfiber0,7711,811,48gram
Fett13,07200,4725,06gram
Mettet fett6,60101,2312,65gram
Salt0,243,720,46gram
Pris på oppskriftenKr 4,70Kr 72,09Kr 9,01.-
Hele oppskriften veier1 534 totalt1 534 pr porsj192 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Paibunnen :
Kjøres til en fast deig i foodprosessor. Legg deigen i kjøleskapet minst en halv time før den kjevles ut. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader i ca. ti minutter.

Gresskarfyll:


Rens gresskaret og del opp kjøttet. Kok det i vann ca 15-20 minuter før vannet helles av og det moses i stavmikser.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpure, melk og vaniljesukker. Ha fyllet i paibunnen og stek ved 180 grader i omtrent 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Pynt gjerne med litt pisket krem og noen pastiller eller edderkopper!.

Oppskriften kom opprinnelig fra Bama, men er blitt modifisert av oss.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Pettersen
(Intern: 14828)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gresskarpai 1.Gresskarpai 1.
Denne retten har 252,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 3.Gresskarpai 3.
Denne retten har 239,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pumpkin pie.Pumpkin pie.
Denne retten har 198,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.