Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gresskarterrine med sjøkreps




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grrenskåret gresskar i terninger
6stkkrepsehaler, kokte, rensede og kuttet i terninger
2ssolivenolje
1sskarri
2dlhvitvin, fyldig
2ssestragon, hakket
300grjarlsbergost i terninger
4stkeggeplommer
200grcrème fraiche
1ssmaizena
Ca 12skive(r)westfaler- eller parmaskinke
1tssalt
0,5tshvit pepper, nykvernet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gresskarterrine med sjøkreps med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier187,45356,83Kcal
Protein10,7420,44gram
Karbohydrat1,943,69gram
Kostfiber0,450,86gram
Fett14,1226,88gram
Mettet fett7,2913,88gram
Alkohol1,25 %
Salt1,542,93gram
Pris på oppskriftenKr 10,69Kr 20,35Kroner
Hele oppskriften veier1 523 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun gresskarterningene i olivenolje og tilsett karri og hvitvin. Damp dem møre under lokk i 6-8 minutter. Tilsett estragon og pepper. Avkjøl.

Rør crème fraiche, eggeplommer, maisenna og salt sammen. Bland i osten og krepsehalene.

Spray eller smør en 1 ½ liters form og kle den med tynne skiver westfalerskinke. Bland de kalde gresskarbitene i ostemassen og hell i formen.

Stek terrinen i vannbad i ca 1 ½ time på 175 C.

Avkjøl i ca 12 timer i kjøleskap. Pakkes i kjøkkenfilm og skjæres i skiver. Fjern plasten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12725)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.