Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grillet nykål med bacon



Grillet nykål med bacon oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Nykål er en saftig og sprø sommergrønnsak som er full av deilig smak. Her er den grillet og drysset med sprøstekt bacon og blåmuggost. Perfekt som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stknykål, sommerkål
2ssolje
1tssalt
0,5tsmalt pepper
100grbacon
1sssmør
50grblåmuggost


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grillet nykål med bacon med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160,25262,61Kcal
Protein4,577,49gram
Karbohydrat3,686,03gram
Kostfiber1,843,02gram
Fett13,7322,50gram
Mettet fett5,248,59gram
Salt1,853,03gram
Pris på oppskriftenKr 6,46Kr 10,59Kroner
Hele oppskriften veier656 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.
2. Skyll kålen i kaldt vann og skjær den deretter i fire fine båter.

Sørg for at du får med litt av kjernen/stilkfestet på hver kålbåt. Slik sikrer du at båtene holder seg fine i formen under grilling.

3. Pensle kålen med litt olje på snittflatene og krydre med salt og pepper. Legg kålbåtene på direkte varme på grillen. Snu dem når de har fått fin grillfarge. Flytt båtene over på indirekte varme (kald sone) når de har fått fin grillfarge også på den andre siden.
4. Ha på blåmuggost og bruk lokk over grillen om mulig. Et par minutter slik er alt som skal til for at osten skal smelte og kålen bli ferdig. Dryss over grovhakket, sprøtt bacon før servering.

Grillet nykål med bacon passer ypperlig som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32413)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Grillmat

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grillet nykål med bacon.Grillet nykål med bacon.
Denne retten har 160,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nykål på grillen.Nykål på grillen.
Denne retten har 85,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkålsalat med reddik og stilkselleri.Blomkålsalat med reddik og stilkselleri.
Denne retten har 55,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Craigs coleslaw.Craigs coleslaw.
Denne retten har 97,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet blomkål med ertepuré.Grillet blomkål med ertepuré.
Denne retten har 74,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.