Grillet rødspettefilet med løvetannsalat


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stk storrødspetter
1stksitron, saften
1ssfinhakket løk
1dashsalt
1dashpepper
200grløvetannblader
5stkreddiker
1dlolivenolje, kaldpresset
1stkappelsin
1dashsalt
1dashpepper


Fremgangsmåte:

Fileter rødspettene. Legg dem i en marinade av sitronsaft og finhakket løk. Fyr opp grillen, og la filetene marinere mens grillen varmes og du forbereder løvetannsalaten. Bruk helst de første løvetannbladene. Disse er minst bitre. Vask og tørk dem og kutt dem grovt. Vask reddikene og kutt dem i båter.

Slå halvparten av olivenoljen i en kjele og la den bli varm. La løvetann og reddiker få en rask omgang i den varme oljen, men ikke så lenge at løvetannen blir slapp. Strø over litt salt og nykvernet pepper.

Del appelsinene i to. Den ene halvparten krystes over løvetannen. Den andre kuttes i skiver til pynt.

Når grillen er varm, tørkes rødspettefiletene. Strø dem med salt og pepper, og vend dem i resten av olivenoljen. Stek dem på grillen et par minutter på hver side.

Fordel den varme løvetannsalaten på tallerkener, og legg filetene på toppen. Pynt med appelsin.

Server med brød og smør. Må du ha poteter til, kan disse gjerne være råstekte.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11128)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 108,3 Kcal
Protein 12,79 g
Fett 5,8 g
Karbo 1,02 g
Pris 13,12.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!