Grillet tromsørull fra aron med krydret yoghurtdip

Ingredienser

4 porsjoner

Tromsørull fra Aron Mat
12 trespyd
1/3 l matyoghurt
Olivenolje
Salt
Sort pepper
Cayennepepper
Gressløk
Koriander
Sitronskall

Annonse


Tromsørull er en kjøttrull av lam laget etter en gammel oppskrift som har gått i arv gjennom generasjoner i bygdene utenfor Tromsø. Rullen fra Aron Mat AS blir sydd for hånd og legges i nett, men presses ikke, noe som gjør at den varierer i utseende og størrelse. Aron Mat AS er en lokal kjøttprodusent som holder til på Kvaløya utenfor Tromsø. Bedriften har som mål å lage tradisjonell mat på "den gode, gamle måten".

Fremgangsmåte:

Rør litt salt, pepper, gressløk og koriander inn i matyoghurten. Ha gjerne litt ekstra cayennepepper på toppen som pynt. Sett deretter dipen i kjøleskapet mens du forbereder resten.
Skjær Tromsørullen i fingertykke staver og fest dem på trespydene. Ha olivenoljen i en skål, og tilsett sort pepper, revet sitronskall og det du ellers måtte ønske av krydder og urter.
Vend rullene i denne "marinaden", og grill spydene lett i en knallvarm grillpanne. Avkjøl dem litt, og server dem lune sammen med yoghurtdipen.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: KslMatmerk
Oppskriften har hatt 1701 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 25492)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!