Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grillspyd med østers




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
24stkøsters, store
6skive(r)formloff
24tynn(e) skive(r)baconskiver, papirtynne
40grsmør
4sstørkede brødsmuler (griljernmel)
2krmCayennepepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grillspyd med østers med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier253,97493,59Kcal
Protein10,1519,73gram
Karbohydrat17,6234,24gram
Kostfiber1,021,98gram
Fett15,6530,42gram
Mettet fett6,5112,65gram
Salt1,322,56gram
Pris på oppskriftenKr 13,44Kr 26,12Kroner
Hele oppskriften veier777 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Huîtres en Brochettes)

Åpne østersene og hell saften i en stor kjele gjennom en fin sil. Ta østersene ut av skallet.

Sett kjelen over svak varme. Så snart væsken begynner å boble, tilsett østersene. Pocher dem 7 sekunder og la dem renne av seg dørslag.

Sett på sterk overvarme i stekeovnen. Fjern skorpen fra loffskivene og rist dem i stekeovnen. Snus én gang. Del hver skive i fire deler. Legg dem i bunnen av en ildfast form (4 rader med 6 biter).

Skjær baconskivene og del dem i to (tvers over). Pakk hver østers inn i en baconskive. Træ 6 østers inn på hvert grillspyd, ikke for tett sammen. Legg spydene i formen slik at hvert av dem hviler på en "loffrad". Stekes til baconet er lekkert og sprøtt, ca 2 minutter (snu dem etter 1 minutt).

Smelt smøret i en teflonpanne (20 cm) over svak varme. Tilsett brødsmulene og stek dem under omrøring med en teskje til de er gylne. Ha dem i et dørslag for å dryppe av.

Trekk forsiktig ut spydene slik at østersene blir liggende på brødsengen. Strø over ørlite kajenne og brødsmulene. Serveres straks.

(Originalen til denne retten oppsto hos dronning Victoria. Delikatessen "engler på hesterygg" er iallfall svært populær både i England og Frankrike)

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6234)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.