Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkkyllinger, à ca 500 g
3sssmør, usaltet
1sshvitløk, finhakket
1dashsalt
nymalt pepper

MARINADE:

5dlolivenolje
1sstørkede chiliflak
1,25dlnypresset sitronsaft
3feddhvitløkfedd, knust


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier210,412 008,84Kcal
Protein18,46176,24gram
Karbohydrat0,181,72gram
Kostfiber0,111,05gram
Fett15,07143,88gram
Mettet fett3,2130,65gram
Salt0,201,95gram
Pris på oppskriftenKr 5,66Kr 54,04Kroner
Hele oppskriften veier3 819 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med marinaden: Varm olivenolje i en kjele på middels varme til oljen er meget varm, men ikke koker. Ha i et chiliflak. Hvis det flyter opp til overflaten og bobler, men ikke blir brunt eller svart, kan du ha i resten av chiliflakene. Hvis oljen er for varm, blir chiliflakene brent og da må du begynne helt forfra igjen, ellers vil oljen smake bittert. Hvis oljen ikke er varm nok, synker chiliflakene og bobler ikke. Da fortsetter du å varme opp oljen og sjekker temperaturen fra tid til annen med noen chiliflak. De skal frese og holde seg på overflaten av oljen i noen minutter. Så blir det rolig, og oljen blir lys oransje. Ta kjelen av platen og ha i sitronsaft og hvitløk. La marinaden bli helt kald. Ta til side 6 ss marinade som du skal bruke til å dyppe kyllingene med.

Hvis du bruker porsjonskyllinger, bretter du dem ut i ”sommerfugl”-fasong: Skyll fuglene. Stikk en skarp kniv inn i buken og del fuglen langs ryggen. Så skjærer du forsiktig langs ryggraden og fjerner den helt. Brett ut fuglen slik at den ligger flatt, og bøy vingene under. Fjern overflødig halsskinn. Fuglen har nå form omtrent som en sommerfugl. Gjør det samme med de andre fuglene. Legg dem i en form med lave kanter og hell den avkjølte marinaden over. Hvis du bruker større kyllinger, heller du rett og slett marinaden over dem. Legg på lokk og sett dem i kjøleskapet natten over.

Neste dag tar du fuglene ut i romtemperatur og tenner trekullgrille.

Lag sausen du skal dryppe fuglene med: Smelt smøret i en liten stekepanne. Ha i resten av marinaden og den finhakkede hvitløken og la det småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ta fuglene opp av marinaden og dryss salt og pepper over. Legg dem på grillristen med skinnsiden opp, og grill dem i 5-6 minutter. Drypp dem hele tiden med sausen. Vend fuglene og grill dem 5 minutter til, mens du stadig drypper dem, til det kommer klar væske ut når du stikker i dem med en spiss kniv. Steketiden er avhengig av hvor intens varmen er.

Legg fuglene på et varmt fat og server med pommes frites og tomatskiver drysset med hakket mynte.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6552)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Urtemarinert kylling-kebab.Urtemarinert kylling-kebab.
Denne retten har 187,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bbq marinerte kyllingklubber.Bbq marinerte kyllingklubber.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillspyd i lompe med korianderpesto.Grillspyd i lompe med korianderpesto.
Denne retten har 154,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også The OMG burger.The OMG burger.
Denne retten har 174,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet kylling med rosmarin surret i bacon.Grillet kylling med rosmarin surret i bacon.
Denne retten har 151,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hel kylling på grillen med potetsalat.Hel kylling på grillen med potetsalat.
Denne retten har 103,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling Satay fra Malaysia.Kylling Satay fra Malaysia.
Denne retten har 186,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Utbrettet kylling.Utbrettet kylling.
Denne retten har 138 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet kyllinglår med Cæsarsalat.Grillet kyllinglår med Cæsarsalat.
Denne retten har 165,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Utbrettet kylling på grillen.Utbrettet kylling på grillen.
Denne retten har 108,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingfilet på spyd med bønnesalsa.Kyllingfilet på spyd med bønnesalsa.
Denne retten har 105,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk Kylling 2.Gresk Kylling 2.
Denne retten har 127,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet kyllingfilet i folie.Grillet kyllingfilet i folie.
Denne retten har 119,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling Satay 3.Kylling Satay 3.
Denne retten har 212,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingkebab.Kyllingkebab.
Denne retten har 142,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.