Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grønnsakschips



Grønnsakschips oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Lag din egen grønnsaks-snacks hjemme. Det er enkelt å få til og det smaker supergodt. Med ferske grønnsaker av god kvalitet, en smaksnøytral olje og en god gryte er du langt på vei. Superdigg!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkpotet
1stkgulrot
1stkpastinakk
1stkrødbete
5dlolje

DILLDIPP

4sslettrømme
1sshakket frisk dill
0,5tssalt
0,25tsgrovkvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grønnsakschips med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier465,982 215,73Kcal
Protein0,914,33gram
Karbohydrat5,2124,77gram
Kostfiber1,155,47gram
Fett48,80232,04gram
Mettet fett0,974,61gram
Salt0,391,84gram
Pris på oppskriftenKr 3,32Kr 15,79Kroner
Hele oppskriften veier951 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Vask grønnsaker, tørk godt og behold skallet på.
2. Skjær grønnsaker i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin, ostehøvel eller oppskjærsmaskin for å få så tynne skiver som mulig. Tørk grønnsakene godt med papir (vann og olje er ingen god kombinasjon).
3. Varm opp olje i en kjele til den er frityrvarm. Ha i noen få skiver potet av gangen og fritér dem i noen minutter til de blir gylne og sprø. Ta potetskivene ut av oljen med en hullsleiv og legg de på et tørkepapir. Dryss på litt salt.
For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
4. Fortsett slik med de andre grønnsakene.
Steketid avhenger av type grønnsak, størrelsen på skivene, vær og vind. Bli ferdig med en type grønnsak før du fortsetter med neste type.
5. Bland sammen alle ingrediensene til dilldippen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31489)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Snacks

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakte gresskarstaver med hvitløk.Bakte gresskarstaver med hvitløk.
Denne retten har 59,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinerte oliven som snacks.Marinerte oliven som snacks.
Denne retten har 462,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 49,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakschips.Grønnsakschips.
Denne retten har 465,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 48,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaninsnacks.Kaninsnacks.
Denne retten har 49,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.