Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grov kokt bjorlimorr med ringerikserterpurè




Oppskriften på Bjorlimorr fra Bjorli Fjellmat bygger på mattradisjoner fra Nordfjord og Sunnmøre. Tradisjonelt ble den grove morrpølsa til under høstslaktingen hjemme på gårdene. Grov kokt Bjorlimorr er uspedd og urøykt, og har en fyldig, kraftig smak med vekt på får. Hos Bjorli Fjellmat legges det vekt på å produsere mat med lokal opprinnelse laget på gammelmåten.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grgrov kokt Bjorlimorr
Vann
Trepinner
200grRingerikserter
Vann
1dashSalt
1dashGodt smør
4ssolivenolje
1dashSalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grov kokt bjorlimorr med ringerikserterpurè med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier347,55569,98Kcal
Protein17,8329,24gram
Karbohydrat2,924,79gram
Kostfiber1,552,54gram
Fett29,0547,64gram
Mettet fett11,3218,56gram
Salt3,686,03gram
Pris på oppskriftenKr 13,43Kr 22,03Kroner
Hele oppskriften veier656 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ringeriksertene legges i kaldt vann over natten.
Skift vann og kok ertene i ca. 45 minutter til de er møre.
Press av væsken gjennom en finmasket sikt.
De avsilte ertene has i en kjele og kokes opp. Rør inn smør og olivenolje, og smak til med salt.
Ringeriksertene blandes godt med en visp med smør og salt.
Grov kokt Bjorlimorr trekkes i vann til de er gjennomvarme.
Ta av skinnet og kutt i 2 cm tykke skiver. Tre på grillpinner og topp med Ringerikserterpurè.
Legges på fat og overøses med ertekraften og noen drypp god olivenolje

Mer info

Forfatter:
Kilde: KslMatmerk
(Intern: 25458)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.