Grovbrød

Grovbrød.
Fotograf: Matoppskrift.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
1,25litervæske (vann eller melk)
0,75kgsammalt rug, grov
0,75kghvetemel
0,5kgsammalt hvete, grov
1sssalt
STEKING: 180-200 grader ca. 1 time.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 3 brød

Smuldre gjæren i bollen. Rør den ut i litt av væsken og hell så resten av væsken i. Tilsett mel og salt. Vi kan også godt ha 1-2 ss soyaolje i brøddeigen. Olje gjør brødet mykt og svært holdbart.

Elt deigen sammen.

Dryss mel over, dekk deigen med klede og sett den lunt til etterheving.

Når deigen er dobbelt så stor, bakes den ut til brød. Det blir 3 store brød av 2 kg mel. Elt hvert emne til det har en jevn og glatt overflate.

Legg brødene i smurt ovnspanne eller i smurte former. Smør alltid smeltet fett mellom brød som settes ved siden av hverandre. Brødene går da lett fra hverandre etter stekingen.

Dekk brødene med klede, sett dem lunt til etterheving ca. 1/2 time.

Pensle brødene med lunkent vann før de settes i stekeovnen og prikk dem lett med gaffel.

Sett brødene på nederste rille i ovnen. Den beste steketemperaturen er 180-200 grader. Dannes skorpen for hurtig, kan ikke deigen utvide seg, skorpen sprekker, og brødet blir lite pent. Sett derfor aldri brød i meget varm ovn.

Legg de ferdigstekte brødene på rist.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 200,87 Kcal
Protein 6,83 g
Fett 1,27 g
Karbo 37,51 g
Pris 0,86.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 6383 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12800)

Ekstra info

Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!