Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Grovbrød

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 5860 lesere! 5860 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Grovbrød har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 200,87 Kcal ......Protein: 6,83 gram ......Fett: 1,27 gram ......Mettet fett: 0,16 gram
Karbohydrater: 37,51 gram ......Kostfiber: 6,04 gram .....Natrium: 237,95 mg .......Pris: 0,86 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
1,25litervæske (vann eller melk)
0,75kgsammalt rug, grov
0,75kghvetemel
0,5kgsammalt hvete, grov
1sssalt
STEKING: 180-200 grader ca. 1 time.
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Grovbrød.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 3 brød

Smuldre gjæren i bollen. Rør den ut i litt av væsken og hell så resten av væsken i. Tilsett mel og salt. Vi kan også godt ha 1-2 ss soyaolje i brøddeigen. Olje gjør brødet mykt og svært holdbart.

Elt deigen sammen.

Dryss mel over, dekk deigen med klede og sett den lunt til etterheving.

Når deigen er dobbelt så stor, bakes den ut til brød. Det blir 3 store brød av 2 kg mel. Elt hvert emne til det har en jevn og glatt overflate.

Legg brødene i smurt ovnspanne eller i smurte former. Smør alltid smeltet fett mellom brød som settes ved siden av hverandre. Brødene går da lett fra hverandre etter stekingen.

Dekk brødene med klede, sett dem lunt til etterheving ca. 1/2 time.

Pensle brødene med lunkent vann før de settes i stekeovnen og prikk dem lett med gaffel.

Sett brødene på nederste rille i ovnen. Den beste steketemperaturen er 180-200 grader. Dannes skorpen for hurtig, kan ikke deigen utvide seg, skorpen sprekker, og brødet blir lite pent. Sett derfor aldri brød i meget varm ovn.

Legg de ferdigstekte brødene på rist.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 200,876 668,88333,4 %
Fett: 1,2742,16 gr60,2 %Fett5,69 %
Protein: 6,83226,76 gr453,5 %Protein13,6 %
Karbo: 37,511 245,33 gr415,1 %Karbo74,69 %
Fiber: 6,04200,53 gr668,4 %Fiber6,01 %
Mettet fett: 0,165,31 gr26,6 %
Salt: 0,5919,75 gr395,0 %
Hele oppskriften veier 3320 gr totalt Ferdig bakst veier 3021,2 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.0,86 .-
Pris 1 porsjonerKr. 28,55 .-Se din tallerken
Pris pr brødKr 9,52.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Kneippbrød1 hos oss.Les mer om Pølsehorn hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12800



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen