Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Grovbrød

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 0,86 Kcal: 200,87 Fett: 1,27 gr Protein: 6,83 gr Karbo: 37,51 gr
Mettet fett: 0,16 gr Kostfiber: 6,04 gr Salt av natrium: 0,59 gr
Oppskriften har hatt 5575 lesere! 5575 lesere

Ingredienser

Porsjoner
50grgjær
1,25litervæske (vann eller melk)
0,75kgsammalt rug, grov
0,75kghvetemel
0,5kgsammalt hvete, grov
1sssalt
STEKING: 180-200 grader ca. 1 time.
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater74,69 prosent
Protein13,6 prosent
Fett5,69 prosent
Kostfiber6,01 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 28,55

Pris pr brød

Kr 9,52
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse




Grovbrød.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 3 brød

Smuldre gjæren i bollen. Rør den ut i litt av væsken og hell så resten av væsken i. Tilsett mel og salt. Vi kan også godt ha 1-2 ss soyaolje i brøddeigen. Olje gjør brødet mykt og svært holdbart.

Elt deigen sammen.

Dryss mel over, dekk deigen med klede og sett den lunt til etterheving.

Når deigen er dobbelt så stor, bakes den ut til brød. Det blir 3 store brød av 2 kg mel. Elt hvert emne til det har en jevn og glatt overflate.

Legg brødene i smurt ovnspanne eller i smurte former. Smør alltid smeltet fett mellom brød som settes ved siden av hverandre. Brødene går da lett fra hverandre etter stekingen.

Dekk brødene med klede, sett dem lunt til etterheving ca. 1/2 time.

Pensle brødene med lunkent vann før de settes i stekeovnen og prikk dem lett med gaffel.

Sett brødene på nederste rille i ovnen. Den beste steketemperaturen er 180-200 grader. Dannes skorpen for hurtig, kan ikke deigen utvide seg, skorpen sprekker, og brødet blir lite pent. Sett derfor aldri brød i meget varm ovn.

Legg de ferdigstekte brødene på rist.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Neslebrød hos oss.Les mer om Brød i langpanne hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12800



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen