Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Grovbrød

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 5987 lesere! 5987 lesere
Grovbrød har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 200,87 kcal ......Protein: 6,83 g ......Fett: 1,27 g ......Mettet fett: 0,16 g
Karbo: 37,51 g ......Kostfiber: 6,04 g .....Natrium: 237,95 mg .......Pris: 0,86 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
1,25litervæske (vann eller melk)
0,75kgsammalt rug, grov
0,75kghvetemel
0,5kgsammalt hvete, grov
1sssalt
STEKING: 180-200 grader ca. 1 time.
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse


Grovbrød.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 3 brød

Smuldre gjæren i bollen. Rør den ut i litt av væsken og hell så resten av væsken i. Tilsett mel og salt. Vi kan også godt ha 1-2 ss soyaolje i brøddeigen. Olje gjør brødet mykt og svært holdbart.

Elt deigen sammen.

Dryss mel over, dekk deigen med klede og sett den lunt til etterheving.

Når deigen er dobbelt så stor, bakes den ut til brød. Det blir 3 store brød av 2 kg mel. Elt hvert emne til det har en jevn og glatt overflate.

Legg brødene i smurt ovnspanne eller i smurte former. Smør alltid smeltet fett mellom brød som settes ved siden av hverandre. Brødene går da lett fra hverandre etter stekingen.

Dekk brødene med klede, sett dem lunt til etterheving ca. 1/2 time.

Pensle brødene med lunkent vann før de settes i stekeovnen og prikk dem lett med gaffel.

Sett brødene på nederste rille i ovnen. Den beste steketemperaturen er 180-200 grader. Dannes skorpen for hurtig, kan ikke deigen utvide seg, skorpen sprekker, og brødet blir lite pent. Sett derfor aldri brød i meget varm ovn.

Legg de ferdigstekte brødene på rist.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 200,876 668,88333,4 %
Fett: 1,2742,16 g60,2 %Fett5,69 %
Protein: 6,83226,76 g453,5 %Protein13,6 %
Karbo: 37,511 245,33 g415,1 %Karbo74,69 %
Fiber: 6,04200,53 g668,4 %Fiber6,01 %
Mettet fett: 0,165,31 g26,6 %
Salt: 0,5919,75 g395,0 %
Hele oppskriften veier 3320 g totalt Ferdig bakst veier 3021,2 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.0,86
Pris 1 porsjonerKr. 28,55Se din tallerken
Pris pr brødKr 9,52Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Tebirks (tebriks) med valmuefrø hos oss.Les mer om Brød med ost og oliven ny hos oss.Les mer om Foccacia med ekstra smak hos oss.