Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Grovbrød 1

Oppskriften har fått 4,3 poeng. 4,3 poeng (av max 6) i snitt fra 13 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 0,90 Kcal: 178,46 Fett: 1,37 gr Protein: 5,51 gr Karbo: 31,91 gr
Mettet fett: 0,17 gr Kostfiber: 8,37 gr Salt av natrium: 0,95 gr
Oppskriften har hatt 39993 lesere! 39993 lesere

Ingredienser

Porsjoner
0,5kgsammalt rug
0,5kgrugmel eller hvetemel
Ca 3,5tssalt
0,75litervann
50grgjær
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater71,4 prosent
Protein12,33 prosent
Fett6,89 prosent
Kostfiber9,36 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 16,36

Pris pr skiver

Kr 0,82
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett




Grovbrød 1.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 skiver

Bland de tørre ingrediensene.
Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen. Arbeides med rene hender til den slipper bollen. Settes så til heving på ett lunkent sted. Heves til den er ca dobbelt så stor.
Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner. Settes på plate eller i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor.
Stekes i ovn ca 1 time. 200 grader. Når det er ferdig legges det på en rist.

Gammel norsk oppskrift.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Tebirks (tebriks) med valmuefrø hos oss.Les mer om Vørterbrød fra Bergen hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2118967281



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen