Grovbrød 1

Grovbrød 1.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
0,5kgsammalt rug
0,5kgrugmel eller hvetemel
Ca 3,5tssalt
0,75litervann
50grgjær

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 skiver

Bland de tørre ingrediensene.
Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen. Arbeides med rene hender til den slipper bollen. Settes så til heving på ett lunkent sted. Heves til den er ca dobbelt så stor.
Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner. Settes på plate eller i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor.
Stekes i ovn ca 1 time. 200 grader. Når det er ferdig legges det på en rist.

Gammel norsk oppskrift.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 178,11 Kcal
Protein 5,49 g
Fett 1,37 g
Karbo 31,79 g
Pris 0,9.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 42112 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,1 poeng totalt (av max 6) fra 14 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118967281)

Ekstra info

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!