Grovbrød 1

Bilde av Grovbrød 1.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
0,5kgsammalt rug
0,5kgrugmel eller hvetemel
Ca 3,5tssalt
0,75litervann
50grgjær


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 skiver

Bland de tørre ingrediensene.
Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen. Arbeides med rene hender til den slipper bollen. Settes så til heving på ett lunkent sted. Heves til den er ca dobbelt så stor.
Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner. Settes på plate eller i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor.
Stekes i ovn ca 1 time. 200 grader. Når det er ferdig legges det på en rist.

Gammel norsk oppskrift.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118967281)
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 180,31 Kcal
Protein 5,49 g
Fett 1,37 g
Karbo 31,79 g
Pris 0,9.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!