Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grovbrød med mandler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlvann & 1 dl hørfrø kokes i 5 minutter
500grjyttemel
Ca 3,5dlvann
50grgjær
1dlvindruekjerneolje
2tssalt
75grmandler, grovhakkede
75grsolsikkekjerner
1ssanisfrø
1ssfennikelfrø


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Grovbrød med mandler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier202,483 374,73105,46Kcal
Protein4,6777,832,43gram
Karbohydrat20,48341,3410,67gram
Kostfiber3,4257,001,78gram
Fett10,56176,005,50gram
Mettet fett1,0016,670,52gram
Salt0,8313,830,43gram
Pris på oppskriftenKr 4,18Kr 69,67Kr 2,18.-
Hele oppskriften veier1 667 totalt1 667 pr porsj52 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 32 skiver

Hørfrø og vann kokes i 5 minutter, helles kokende over melet. Melmassen smuldres godt, mandler og solsikkekjerner tilsetttes, og det hele avkjøles. Deretter oppløses gjæren i litt vann og tilsetttes melet sammen med vindruekerneolje, salt og vann.

Deigen skal være tung og klebrig. Den forheves i ca. 30 minutter. Legg deigen i 2 smurte 1 liters former og la brødet heve i 20 minutter.
Bak brødet ved 250° i 5 minutter, deretter ved 180° i 65 minutter.
Når brødet er tatt ut av formen, pakkes det inn i klede, til det er avkjølet. I stedet for anis og fennikelfrø kan man bruke 1½ ss hel karve.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22654)
Kategori: Brød
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Teff brød - glutenfritt.Teff brød - glutenfritt.
Denne retten har 168,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Polarbrød med fiberfin.Polarbrød med fiberfin.
Denne retten har 253,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfritt brød uten gjær.Glutenfritt brød uten gjær.
Denne retten har 115,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie rundstykker.Glutenfrie rundstykker.
Denne retten har 234,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød med Jyttemjøl Teff & Original.Brød med Jyttemjøl Teff & Original.
Denne retten har 166,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.