Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grovt flatbrød



Grovt flatbrød oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Et godt, grovt flatbrød med mye smak. Passer kjempefint som tilbehør til middagen, eller som enkel snacks med smør på. Oppskrift fra Bodil Nordjore.

Ingredienser

1 porsjon

Havregrøt:
5 dl lettkokt havregryn
7 ½ dl vann

Grov melblanding (fordeig):
1 l sammalt hvete, grov
1 l sammalt hvete, fin
½ l sammalt rug, grov
2 ½ dl kokende vann
1 l kokende helmelk
3 ts salt
Hvetemel til passe deig
Grov sammalt hvete og grov sammalt rug til utbaking


Annonse


Fremgangsmåte:

1. Kok havregrøt av havregryn og vann. La grøten avkjøles litt.
2. Ha melet i en bolle, hell kokende vann over og rør sammen. La det stå i ca. 30 min.
3. Kok opp melken og rør ut havregrynsgrøten i den. Vær forsiktig, her er det lett å brenne seg!
4. Rør inn den grove melblandingen og salt og tilsett hvetemel til deigen ikke er klissete lenger. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
5. Del deigen opp i emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk en blanding av grov sammalt hvete og grov sammalt rug til å bake ut i.
6. Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka.

Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31840)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Injerra, etiopisk brød.Injerra, etiopisk brød.
Denne retten har 181,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget flatbrød.Hjemmelaget flatbrød.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt flatbrød.Grovt flatbrød.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fint flatbrød.Fint flatbrød.
Denne retten har 210,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød 8.Flatbrød 8.
Denne retten har 197,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.