Grovt landbrød

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Grunndeig

400grvann (bruk kjøkkenvekten)
10grfrisk gjær
2sshonning
400grhvetemel

Hovedeig

170grvann
20grfrisk gjær
200grhvetemel
200grgrovt hvetemel
1,5ssgrovt salt

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 199,32 Kcal
Protein 6,63 g
Fett 0,98 g
Karbo 39,27 g
Pris 1,11.- kr

Fremgangsmåte:

Grunndeigen lages ved å ha det kalde vannet i en skål og drysse gjæren over og la det stå og passe seg selv i 5 minutter.

Tilsett deretter honning og mel, rør det godt sammen. Dekk skålen tett til med husholdningsfilm og la den stå på kjøkkenbordet i 3 timer.

Hoveddeig:
Ha vannet i en eltemaskin.
Dryss gjæren over vannet, og skrap grunndeigen ut og tilsett denne, la det stå i 5 minutter før du rører det sammen. Tilsett begge meltyper og saltet. Rør deigen godt sammen, bruk en deigkrok på røremaskinen, eller hendene.

Ha deigen ut på kjøkkenbordet og elt den godt igjennom. Ha deigen i en skål, dekk den med husholdningsfilm og la den stå på kjøkkenbordet i 2 timer.

Deretter vender du deigen ut på et lett melet kjøkkenbord. Elt deigen godt igjennom og del den i 2 og form begge til 2 kuler. Ha kulene i hver sin plastikpose, dryss litt mel inn i posene før deigen legges inn og la dem heve i 1 1/2 time på kjøkkenbordet.

Varm ovnen opp til 220 grader. Anbring en dyp skypanne i bunnen av ovnen. Kok en 1/2 liter vann opp til kokepunktet i en liten kasserolle.

Vend deigen ut på et melet kjøkkenbord, snitt et kryss i ca. 1 cm tykkelse på toppen av hver deig, og anbring dem på en bakeplate med bakepapir.

Umiddelbart før du settter brødet i ovnen, helder du det varme vann inn i den dype skypannen – vær forsiktig, det blir en del damp! Sett brødet inn, og lukk ovnsdøren, og åpne den ikke de første 15 minutter, ellers forsvinner dampen som er med til å gjøre dette brød ekstra interessant. Bak dem i 30 - 35 minutter, til brødet er gyldenbrunt. Avkjøl brødene på en rist.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3988 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 19345)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!