Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grunnoppskrift grove rundstykker



Grunnoppskrift grove rundstykker oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Med denne grove grunnoppskriften kan du lage deg rundstykker, baguetter eller horn. Se video av hvordan du lager grove rundstykker. De egner seg godt til å fryse ned og ta frem når du har lyst til å lage noe spennende til matpakken eller noe du kan kose deg med som et mellommåltid.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dllunken melk
1pakkefersk gjær eller 1 pk tørrgjær
1tssalt
0,5dlolje
4dlsammalt hvete, grov
3dlhavregryn lettkokte
Ca 9dlhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Grunnoppskrift grove rundstykker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier244,833 812,00238,25Kcal
Protein8,05125,347,83gram
Karbohydrat38,07592,7537,05gram
Kostfiber4,3066,954,18gram
Fett5,7589,535,60gram
Mettet fett1,0916,971,06gram
Salt0,487,540,47gram
Pris på oppskriftenKr 1,55Kr 24,13Kr 1,51.-
Hele oppskriften veier1 557 totalt1 557 pr porsj97 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 rundstykker

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell den lunkne melken over gjæren og rør. Tilsett salt og olje. Rør inn det grove melet. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Den skal ikke henge fast i redskap eller bakebolle. Dekk til med plast og la den heve til cirka dobbel størrelse, 40 minutter.

Elt den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange baguetter.
Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de heve ca ½ time på et lunt sted.
Dusj eller pensle med melk like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen på varmluft ved 210 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte for horn
Form hele deigen til en stor bolle. Kjevle deigen ut til en stor leiv. Del leiven i åtte like store snipper med et pizzahjul eller kniv. Når du skal rulle hver enkelt bit sammen til et horn, starter du å rulle fra det bredeste. Legg hornene på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la hornene heve. De er ferdig hevet når du med et lett fingertrykk på hornene ser at fingertrykket forsvinner. Dusj eller pensle med melk like før du setter dem i ovnen. Stekes på over og undervarme ved 240 °C midt i ovnen i 8 - 10 minutter.

Tips:
Du kan godt tilsette deigen litt solsikkekjerner, sesamfrø, krydder (basilikum, oregano, timian) eller presset hvitløk (1 - 2 fedd).

Du kan også godt bruke én pakke tørrgjær istedenfor fersk gjær. Da blander du tørrgjæren i melet før du rører melet sammen med melken.

Fylte horn er også kjempegodt. Du kan f eks ta noen gulostskiver og litt krydder på "snippen" før du ruller den sammen. Pizzafyll smaker også godt inni.

Oppskriften gir ca 16 rundstykker eller 8 baguetter eller 14 horn. Ønsker du mange rundstykker, kan du lage dobbel porsjon av oppskriften, men behold samme mengde gjær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30427)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Snadderboller.Snadderboller.
Denne retten har 347,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skillingsboller 4.Skillingsboller 4.
Denne retten har 286,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove scones 3.Grove scones 3.
Denne retten har 256,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fastelavensboller 5.Fastelavensboller 5.
Denne retten har 305,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake 4.Julekake 4.
Denne retten har 294,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtebaguetter 2.Urtebaguetter 2.
Denne retten har 242,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julens hvetekrans.Julens hvetekrans.
Denne retten har 275,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegaboller.Vegaboller.
Denne retten har 315,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gløgge Boller.Gløgge Boller.
Denne retten har 279,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller 3.Kanelboller 3.
Denne retten har 311,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fine og grove horn.Fine og grove horn.
Denne retten har 248,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hveterundstykker med hatt.Hveterundstykker med hatt.
Denne retten har 202,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Scones litt grove.Scones litt grove.
Denne retten har 273,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matsnegler.Matsnegler.
Denne retten har 237,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller med kesam.Kanelboller med kesam.
Denne retten har 298,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.