Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Grunnoppskrift grovt brød

Oppskriften har fått 4,1 poeng. 4,1 poeng (av max 6) i snitt fra 16 lesere
Oppskriften har hatt 28719 lesere! 28719 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Grunnoppskrift grovt brød har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 216,38 Kcal ......Protein: 6,9 gram ......Fett: 4,1 gram ......Mettet fett: 0,56 gram
Karbohydrater: 35,48 gram ......Kostfiber: 4,98 gram .....Natrium: 259,45 mg .......Pris: 1,05 .- kr

Ingredienser

Porsjoner
800grhvetemel, siktet
300grfin sammalt rug
600grgrov sammalt hvete
1tssukker
1sssalt
2,5pakketørrgjær
Ca 12dlvarmt vann
1dlolje (helst extra virgin olivenolje)
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Culinario
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse




Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 60 skiver

Grunndeigen gir 3 store brød eller 35-40 rundstykker.
Oppskriftene kan varieres ved å tilsette krydderier, urter, nøtter, melk eller andre ingredienser. Bland alt tørt (mel, salt og gjær).
Tilsett vann og olje. Elt deigen smidig. Den skal være så bløt som mulig, uten å klebe når du tar på den.
La deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse. Slå deigen sammen. Elt den til brød. Snitt toppen med kniv. Sikt et tynt lag mel over. Hev til dobbel størrelse.
Du kan eventuelt lage rundstykker av samme deigen. Stek ved 200 grader ca. 45 minutter for brød, 10-15 minutter for rundstykker. Avkjøl i 10 minutter på rist.
For en sprø og fin skorp, pensle brødet med litt vann og dryss godt med mel på toppen før det settes i ovnen.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 216,386 587,04329,4 %
Fett: 4,10124,81 gr178,3 %Fett17,05 %
Protein: 6,90210,05 gr420,1 %Protein12,75 %
Karbo: 35,481 080,08 gr360,0 %Karbo65,58 %
Fiber: 4,98151,60 gr505,3 %Fiber4,6 %
Mettet fett: 0,5617,05 gr85,2 %
Salt: 0,6519,75 gr394,9 %
Hele oppskriften veier 3044,2 gr totalt Ferdig bakst veier 2770,22 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,05 .-
Pris 1 porsjonerKr. 31,96 .-Se din tallerken
Pris pr skiverKr 0,53.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Parmesan/oregano-brød hos oss.Les mer om Kake-husets superbrød hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1819



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser