Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Grunnoppskrift grovt brød

Oppskriften har fått 4,1 poeng. 4,1 poeng (av max 6) i snitt fra 16 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 1,05 Kcal: 216,38 Fett: 4,10 gr Protein: 6,90 gr Karbo: 35,48 gr
Mettet fett: 0,56 gr Kostfiber: 4,98 gr Salt av natrium: 0,65 gr
Oppskriften har hatt 27463 lesere! 27463 lesere

Ingredienser

Porsjoner
800grhvetemel, siktet
300grfin sammalt rug
600grgrov sammalt hvete
1tssukker
1sssalt
2,5pakketørrgjær
Ca 12dlvarmt vann
1dlolje (helst extra virgin olivenolje)
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater65,58 prosent
Protein12,75 prosent
Fett17,05 prosent
Kostfiber4,6 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 31,96

Pris pr skiver

Kr 0,53
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse




Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 60 skiver

Grunndeigen gir 3 store brød eller 35-40 rundstykker.
Oppskriftene kan varieres ved å tilsette krydderier, urter, nøtter, melk eller andre ingredienser. Bland alt tørt (mel, salt og gjær).
Tilsett vann og olje. Elt deigen smidig. Den skal være så bløt som mulig, uten å klebe når du tar på den.
La deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse. Slå deigen sammen. Elt den til brød. Snitt toppen med kniv. Sikt et tynt lag mel over. Hev til dobbel størrelse.
Du kan eventuelt lage rundstykker av samme deigen. Stek ved 200 grader ca. 45 minutter for brød, 10-15 minutter for rundstykker. Avkjøl i 10 minutter på rist.
For en sprø og fin skorp, pensle brødet med litt vann og dryss godt med mel på toppen før det settes i ovnen.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Valnøttbrød 4 hos oss.Les mer om Focaccia fra Dansukker hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1819



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen