Grunnoppskrift grovt brød

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grhvetemel, siktet
300grfin sammalt rug
600grgrov sammalt hvete
1tssukker
1sssalt
2,5pakketørrgjær
Ca 12dlvarmt vann
1dlolje (helst extra virgin olivenolje)

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 60 skiver

Grunndeigen gir 3 store brød eller 35-40 rundstykker.
Oppskriftene kan varieres ved å tilsette krydderier, urter, nøtter, melk eller andre ingredienser. Bland alt tørt (mel, salt og gjær).
Tilsett vann og olje. Elt deigen smidig. Den skal være så bløt som mulig, uten å klebe når du tar på den.
La deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse. Slå deigen sammen. Elt den til brød. Snitt toppen med kniv. Sikt et tynt lag mel over. Hev til dobbel størrelse.
Du kan eventuelt lage rundstykker av samme deigen. Stek ved 200 grader ca. 45 minutter for brød, 10-15 minutter for rundstykker. Avkjøl i 10 minutter på rist.
For en sprø og fin skorp, pensle brødet med litt vann og dryss godt med mel på toppen før det settes i ovnen.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 216,38 Kcal
Protein 6,9 g
Fett 4,1 g
Karbo 35,48 g
Pris 1,1.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Culinario
Oppskriften har hatt 31209 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,8 poeng totalt (av max 6) fra 19 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1819)

Ekstra info

Kategori: Brød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!