Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grunnoppskrift på postei og paté



Grunnoppskrift på postei og paté oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Postei eller paté er malt farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har oftest grovere struktur enn postei og kan fungere som egen rett. Postei servert i formen som den er stekt i, blir ofte kalt for terrin.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grlever fra svin eller storfe
350grmedisterdeig
6stkansjosfileter
3tssalt
0,5tspepper
2stkegg
2dlfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Grunnoppskrift på postei og paté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier185,112 871,76239,31Kcal
Protein15,53240,9320,08gram
Karbohydrat2,7742,973,58gram
Kostfiber0,020,310,03gram
Fett12,43192,8416,07gram
Mettet fett5,8590,767,56gram
Salt2,2134,252,85gram
Pris på oppskriftenKr 8,54Kr 132,49Kr 11,04.-
Hele oppskriften veier1 551 totalt1 551 pr porsj129 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

1. Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.
2. Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
3. Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredeienser.
4. Hell røren i patéformer og stek i vannbad ved 170° C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Patéen skal kjennes fast når du trykker på den.

Forslag til smak på postei:
* Syltet grønn eller rød pepper
* Krydderurter, friske eller tørkede
* Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær – ca. ½ - 1 ts av hver

Forslag til smak på paté:
* Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967879)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skinkepaté.Skinkepaté.
Denne retten har 193 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift på postei og paté.Grunnoppskrift på postei og paté.
Denne retten har 185,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.