Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gryte med Ishavsrøye og skalldyr



Gryte med Ishavsrøye og skalldyr oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Ingenting varmer som en gryte med ishavsrøye, blåskjell og reker. I denne oppskriften bruker du fiskekraft, men det er ingenting i veien for å bruke fiskebuljong.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stk filetfileter av Ishavsrøye, uten ben og skinn
20stkblåskjell
8stkhaneskjell
150grreker

Grønnsaker:

5ssolivenolje
1stkløk - finhakket
2feddhvitløk, finhakket
0,5stkchili - finhakket
8stk litesmåløk - hele
2stkvårløk - hakket
2stk storgulrøtter - strimlet
2stkfennikel - strimlet
2sstomatpuré
2,5dlhvitvin
1literfiskekraft
1literkyllingkraft
1dlpersille - hakket
2ssfrisk timian (eller 1 ts tørket)
2ssfrisk basilikum (eller 1 ts tørket)
2ssfrisk estragon (eller 1 ts tørket)
1dashSalt

Aïoli

3stkeggeplommer
3feddhvitløk, finhakket
0,5literolje
Sitronsaft
Salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Gluten
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gryte med Ishavsrøye og skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier152,982 174,50Kcal
Protein6,8296,94gram
Karbohydrat1,6423,31gram
Kostfiber0,507,11gram
Fett12,80181,94gram
Mettet fett1,3419,05gram
Alkohol0,42 %
Salt3,9355,86gram
Pris på oppskriftenKr 8,55Kr 121,53Kroner
Hele oppskriften veier5 686 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Surr alle grønnsakene etter rekkefølge og tilsett tomatpuré. Fres dette sammen litt.
Tilsett hvitvin og reduser til det halve. Hell over fiskekraft, kyllingkraft, krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet kommer frem.
Tilsett Ishavsrøye i biter på omtrent 3 cm og skalldyr. La dette trekke ferdig i buljongen før servering. Server med godt brød og aïoli til.

Aïoli
Visp sammen eggeplommer og hvitløk.
Spe forsiktig med olje og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2772)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny.Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny.
Denne retten har 147,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte med Ishavsrøye og skalldyr.Gryte med Ishavsrøye og skalldyr.
Denne retten har 152,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.