Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny



Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Ingenting varmer som en gryte med ishavsrøye, blåskjell og reker. I denne oppskriften bruker du fiskekraft, men det er ingenting i veien for å bruke fiskebuljong.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grishavsrøyefilet
20stkblåskjell
100grreker, uten skall
1stkløk
2feddhvitløk
0,5stkchili, rød
2stkvårløk
2stkgulrot
2stkfennikel, frisk
5ssolivenolje
2sstomatpuré
2,5dlhvitvin
2literfiskekraft
1dashsalt

Aïoli

3feddhvitløk
3stkeggeplomme
1sssitronsaft
5dlolje
1dashsalt og pepper

Tilbehør

brød


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier147,081 566,48Kcal
Protein4,3546,33gram
Karbohydrat0,859,05gram
Kostfiber0,343,62gram
Fett13,52143,99gram
Mettet fett0,515,43gram
Alkohol0,56 %
Salt0,363,80gram
Pris på oppskriftenKr 4,71Kr 50,16Kroner
Hele oppskriften veier4 260 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir. Skjær filetene i ca. 3 cm store biter.
Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær vårløk i biter.
Skjær gulrot og fennikel i strimler.
Surr alle grønnsakene i olivenolje til løken er myk. Tilsett tomatpuré og surr videre 2-3 minutter.
Hell i hvitvin og kok inn til det halve.
Ha i fiskekraft og kok noen minutter.
Tilsett blåskjellene og kok til de åpner seg, ca. 2 minutter. Smak til med salt.
Ha fisken i gryten, og la trekke til den er ferdig, ca. 3 minutter. Tilsett rekene i gryten rett før servering.

Aïoli
Press hvitløk og rør sammen med eggeplomme og sitronsaft.
Bruk hurtigmikser eller stavmikser og spe med olje, litt om gangen, til aïolien tykner. Tilsett et par dråper kaldt vann og pisk videre om den begynner å skille seg.
Smak til med salt og pepper.
Server gryten med aïoli og brød ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31175)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gryte med Ishavsrøye og skalldyr.Gryte med Ishavsrøye og skalldyr.
Denne retten har 152,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny.Gryte med ishavsrøye og skalldyr ny.
Denne retten har 147,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.