Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gryte med piggvar



Gryte med piggvar oppskrift.
Fotograf: Tom Haga
Prøv denne fiskegryten med piggvar og gode grønnsaker. Du tilbereder alt i en gryte, og da vil du bevare alle de gode smakene og næringsstoffene. I tillegg blir det lite oppvask.

Ingredienser

4 porsjoner

4 piggvarkotelett, skinnfri

Piggvarpølse
200 g piggvarfilet
0,5 stk eggehvite
0,5 m pølsetarm
salt og pepper

Piggvarboller
200 g piggvarfilet
1 stk eggehvite
1,5 dl matfløte
salt og pepper

Grønnsaksgryte
2 stk nepe
3 stk gulrot
0,25 stk sellerirot
2 stk purre
10 dl fiskekraft
2 stk persillerot
24 stk aspargesbønner
1 stk spisskål
1 stk sitron
2 stk persillerot
bladpersille
koriander, frisk
basilikum, frisk
gressløk, frisk
olivenolje, kaldpresset


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Piggvarpølse
Til piggvarbollene og - pølsene kan vi bruke avskjær og små stykker av piggvarfilet. Skrap gjerne beinet med en teskje for å få med alt kjøttet. Kvern piggvarkjøttet og litt av urtene grovt (de som også benyttes i grønsaksgryten), kna inn eggehvite og salt og pepper.
Fyll farsen i tarm og posjer i lettsaltet vann, ca. 70 grader i 25-30 minutter. La pølsene hvile før servering

Piggvarboller
Hold alle ingrediensene kalde ved samme temperatur. Kjør kjøttet i en food prosessor, ha i eggehvite, spe med fløte og smak til med salt og pepper. Form til ovale boller med to skjeer og posjer i lettsaltet vann.

Grønnsaksgryten
Skrell nepe og tourner dem eller skjær dem til i passende stykker. Skjær gulrot og sellerirot i pene staver på ca. 3 cm. Rens purre og bruk bare den hvite delen. Skjær den i ca. 2 cm store biter.
Kok grønnsakene nesten ferdige i fiskekraft. Ha i piggvarkotelett, kok opp og la den trekke til den er ferdig.
Smak til med salt, pepper, sitron og friske urter. Her kan du bruke de urtene du foretrekker.
Legg piggvarbollene og piggvarpølsene i gryten rett før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29368)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rask fiskegryte.Rask fiskegryte.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte med piggvar.Gryte med piggvar.
Denne retten har 38,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.