Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gryterett med hjortebog




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgHjortebog
1helflaske(r)hvitvin
2clpernod
Ca 7,5stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stkstjerneanis
5stkhel hvit pepper
1tsrosmarin
Tepose eller krydderpose
75grsmør
125grmel
0,5literkremfløte eller melk
Grov salt
Eventuelt en smule kulør
2stksalatløk
4porsjon(er)brun ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gryterett med hjortebog med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier179,991 301,53Kcal
Protein9,0865,66gram
Karbohydrat9,8170,94gram
Kostfiber0,594,27gram
Fett9,3867,83gram
Mettet fett5,8442,23gram
Alkohol2,69 %
Salt0,110,76gram
Pris på oppskriftenKr 12,95Kr 93,64Kroner
Hele oppskriften veier2 892 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjøttet skjæres i passende terninger. Smøret smeltes i en tykkbunnet gryte. Kjøttet has i og brunes godt av. Imens tas teposen, hvor det has einerbær, stjeneanis og hel hvit pepper oppi. Løkene skrelles og hakkes grovt, has ned til kjøttet og stekes blanke. Når dette er gjort, helles hvitvin og pernoden i.
Dette kokes i ca. 1/2 time, tas av ilden og drysses med 3-4 ss. mel.

Når melet er falt til bunns has det over ilden igjen og kokes opp under omrøring. Før det kokes opp, bindes krydderposen på gryten og kokes med til retten er ferdig. Det må ikke koke for hardt - 3 bobler i min. smakes til med rosmarin, salt og pepper, deretter fløten has i samt en smule kulør.

Tilbehør:
Serveres med brune ris og salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22830)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.