Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grytestekt hjortebog med svinemørbrad




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2000grutbenet hjortebog
1stksvinemørbrad
150grsmør
2tssalvie
10dlbuljong
80grtyttebærsyltetøy
6sscreme fraiche
2dlfløte
kulørt
1dashsalt
1dashpepper
500grskrelte sjalottløk
500grfine erter
60grsmør
1dashsalt
1dashpepper
paprika


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grytestekt hjortebog med svinemørbrad med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier123,931 047,99Kcal
Protein11,1894,54gram
Karbohydrat2,1618,27gram
Kostfiber0,685,75gram
Fett7,6965,03gram
Mettet fett4,3436,70gram
Salt0,403,34gram
Pris på oppskriftenKr 11,27Kr 95,30Kroner
Hele oppskriften veier5 074 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Den utbente bogen spres ut, og det legges en svinemørbrad som er gnidd med salt og pepper før i bogen. Det lukkes nå med kjøttnåler eller snøres.

Smør smeltes i gryte, kjøttet brunes på alle sider, krydres med salt, pepper og salvie. Tyttebærsyltetøyet røres opp i litt vann og has ved. Buljong helles ved, deretter kjøttet småsimrer under lokk i ca. 2 timer. Kjøttet vendes jevnlig. 15 min. før kjøttet er mørt tilsettes creme fraiche. Kjøttet skal hvile i 15 min. før servering.

Sausen:
Skyen siktes og kokes opp. Melet røres ut i fløten og skyen jevnes, og smakes til med salt og pepper. Kokes ved svak varme i ca. 10 min. - kan evt. farves litt med kulør.

Stekt Sjalottløk:
Smør smeltes på panne. Løkene svitses godt i ca. 5 min. Etter 3 min. tilsettes ertene og det krydres med salt og pepper.

Kjøttet skjæres i skiver og anrettes på fat med stekte sjalottløk. Kokte hvite poteter og saus serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22831)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortefilet i øl.Hjortefilet i øl.
Denne retten har 112,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt hjortefilet med portvinssaus.Helstekt hjortefilet med portvinssaus.
Denne retten har 170,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortekarbonader.Hjortekarbonader.
Denne retten har 149,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.