Grytestekt hjortekølle


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1500grutbenet hjortekølle
2,5dlkokende vann eller fond
1stklaurbærblad
2stkløk, hakkede
10stkhel pepper
1dlrødvin
3dlfløte
50grripsgelé
500grchampignon
200grbacon i skiver
6porsjon(er)poteter


Fremgangsmåte:

Køllen gnis med salt og pepper. Brunes i en gryte sammen med 2 - 3 skiver bacon.
Vann eller fond med krydder tilsettes. Småkoker under lokk ca. 90 min. Kjøttet vendes jevnlig og den siste halve time tilsettes rødvinen.
Stekeskyen siles, fløte tilsettes, deretter der smakes til med salt, pepper og ripsgelé før den jevnes.
Champignon og bacon skjæres i terninger og ristes på en panne.
Kjøttet skjæres ut i ca. 1/2 cm. tykke skiver og og pyntes med bacon i terninger sammen med champignon.
Serveres med smørstekte, råstekte eller hvite poteter og en grønn salat


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22832)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 106,02 Kcal
Protein 9,55 g
Fett 4,81 g
Karbo 5,44 g
Pris 10,35.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!