Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 11stktroster
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør til bruning
0,5stkløk
1stkgulrot
1stklaurbærblad
5stkhel pepper
2dlvann
2ssrødvinseddik
2ssripsgelé
2ssripsgelé
0,5literkraft eller vann og buljongpulver
1ssmaizena
1dlrenset rips
1buketterbroccoli
2stkgulrøtter
4stk liteløk
1dashsmør
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier68,89343,54Kcal
Protein7,0134,96gram
Karbohydrat4,7123,49gram
Kostfiber0,793,94gram
Fett2,2711,32gram
Mettet fett0,854,24gram
Salt0,432,14gram
Pris på oppskriftenKr 6,59Kr 32,86Kroner
Hele oppskriften veier1 995 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brekk opp trostene til bryst- og lårstykker. Behold bryststykkene hele og del lårstykkene i to. Krydre alt med salt og pepper. Alt brunes i gryte.

Kutt løk og gulrøtter i terninger og brun disse lett sammen med trostene. Ha pepper og laurbærblad i gryten og kok ut med vann og vineddik. Ordne kjøttet i gryten slik at trostbrystene ligger med brystfiletene opp. Legg over lokk og la alt surre i 8-10 minutter.

Ta ut bryststykkene og skjær brystfiletene fra skroget. Kutt opp skroget med en kniv og ha det tilbake i gryta sammen med vann eller kraft og ripsgelé.

Kok en god kraft på dette en times tid.

Imens holder du brystfiletene varme og ordner løk og grønnsaker.

Del løkene i to og brun dem på begge sider i en panne. Krydre lett med salt og pepper. Bak løkene ferdig i ovn i 15 minutter ved 200 C.

Rens broccoli og grønnsaker, del opp i passende stykker og kok grønnsakene så vidt møre i lettsaltet vann.

Når kraften er ferrdig, siles den av og jevnes til en tynn saus med maisenna utrørt i kaldt vann. Smak til sausen med salt, pepper og eventuelt mer ripsgelé.

Ha i den rensede ripsen som skal være hele i sausen.

Del de varme brystfiletene i to på skrå. Legg broccoli og gulrøtter midt på tallerkenen og legg de bakte løkene på hver side. Anrett brystfiletene på toppen av grønnsakene.

Tøm sausen rundt det hele og server, helst med fløtegratinerte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8131)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fyllte vaktler.Fyllte vaktler.
Denne retten har 258,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.