Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Grytestekt villand med rips




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkvillender
Ca 1,5tssalt
1krmpepper
1ssmargarin eller smør
1literrips
2stksjalottløk
1stkgulrot
1bit(er)sellerirot
1dlrød portvin
2dlrødvin
vann

Saus:

1literrips
4dlsilt og innkokt sjy
1dashsalt
1dashpepper

Tilbehør:

8stk litegulrøtter
15cmslangeagurk, ca 15 cm
sprøstekte strimler av andeskinnet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Grytestekt villand med rips med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier249,583 788,84Kcal
Protein8,10122,97gram
Karbohydrat1,8628,24gram
Kostfiber1,0616,09gram
Fett22,61343,24gram
Mettet fett6,4597,92gram
Alkohol0,59 %
Salt0,385,77gram
Pris på oppskriftenKr 12,36Kr 187,64Kroner
Hele oppskriften veier6 072 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den. Bind den eventuelt opp. Krydre fuglene lett innvendig med salt og pepper.

Brun dem forsiktig på alle sider i en jerngryte på middels varme. Ha på salt og pepper. La fuglene ettersteke på svak varme til kjøttet kjennes mørt, 45-60 minutter, avhengig av hvor gamle fuglene er.

Rens og skyll bærene.

Ta endene opp av gryten, men la fettet være igjen. Sett gryten til side. Skjær løs brystkjøttet og lårene. Ta skinnet av krystkjøttet og legg det til side. Pakk brystbitene og lårene inn i aluminiumsfolie, hver for seg. La dem ligge og godgjøre seg.

Skjær skrogene i biter. Hakk sjalottløken, og skjær gulrot og selleri i skiver. Legg alt i gryten. Legg også eventuelt i hjertet, leveren og muskelmagen. Brun alt noen minutter.

Rør om av og til. Hell i begge vinsortene og så mye vann at alt dekkes. La det koke under lokk i 20 minutter.

Skum av fettet og sil buljongen i en kjele. La buljongen koke inn uten lokk til det er ca 4 dl igjen.

Ha 4 ss rips i en mikser eller foodprocessor og kjør til det er puré. Du kan også mose dem i en morter. Rør i ripspureen, litt om gangen, i den innkokte sjyen. Smak til slik at du får skikkelig bærsmak. Smak til med salt og pepper. Om sausen kjennes for søt kan man tilsette noen stenk med eddik. Ha i de hele ripsene.

Klargjør tilbehøret. Skrell gulrøttene. Skjær dem og agurkene pent tønneformede.

Kok gulrøttene i ca 3 minutter. Legg i agurkbitene. Kok alt ytterligere i 2 minutter.

Strimle skinnet fra brystbitene og stek dem sprø i sitt eget fett.

Ta fram lårene og stek dem litt ekstra ettersom de ikke blir like fort stekt som brystbitene.

Ta fram brystbitene og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv.

Legg dem opp sammen med lårene på tallerkenen, en skive av brystkjøttet og et lår på hver.

Hell den varme sausen rundt og dekorer med gulrøtter, aagurk og de sprøstekte skinnstrimlene. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7991)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.