Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Guizado de carne com arroz




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 0,75kgsvinekjøtt/oksekjøtt eller kylling (NB: kortere koketid for kylling!)
1bit(er)chouriço, (en grov, krydret pølse)
Ca 4,5dlbrune/røde bønner (legg i bløt dagen før)
1,5kgmanioka (kassava). Fås kjøpt i innvandrerbutikker.
0,25kgpotet
1stkpaprika i skiver
1stk storløk i skiver
2feddhvitløk, hakket
1boks(er)hakkede tomater, eller tilsvarende ferske
0,15boks(er)tomatpuré
1tstimian
1tsoregano
3tschilisaus eller chilipulver (sterk/mild etter smak)
2tssalt, evt. 1 buljongterning
1stklaurbærblad
olivenolje til steking
1litervann

Risen:

4dlris / 500 g
1stk liteløk, grovhakket
1feddhvitløk, presset
1boks(er)grovhakkede tomater
1stkbuljongterning eller 2 ts salt
1stklaurbærblad
1litervann
olivenolje til steking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sennep
Spor-av-sesam
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Guizado de carne com arroz med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,93935,47Kcal
Protein4,6147,95gram
Karbohydrat15,69163,21gram
Kostfiber1,4414,98gram
Fett0,656,76gram
Mettet fett0,191,98gram
Salt0,373,85gram
Pris på oppskriftenKr 3,04Kr 31,62Kroner
Hele oppskriften veier6 241 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Guizado er en av de vanligste rettene på Kapp Verde. Enkelt sagt, er det en gryterett. Guizado består hovedsakelig av kjøtt, bønner, tomater, løk og noen andre grønnsaker, som kan has oppi etter "man tager hva man haver-" prinsippet. Her benytter vi manioka (kassava) og paprika.

Framgangsmåte:
La bønnene ligge i bløt natten over.
Skjær kjøttet i 4 cm store terninger. Skjær chouriço, løk og paprika i skiver.
Bland kjøtt, krydder, løk og paprika til en marinade. La stå litt. Hvis du bruker paprika/chilipulver bør du bruke litt god olivenolje til marinaden.
Varm opp ca. 1 dl olivenolje i en litt stor kasserolle. Brun kjøtt og chouriço og resten av marinaden.
Hell i tomat og tomatpuré. Kok et par minutter før du heller i vannet. La dette koke ca. 1/2 time.
Imens skrelles maniokaen og potetene. Del maniokaen på langs. Den skal være hard og fast og ikke være skjemmet av brune flekker. Midt inni finner du en langsgående "streng"; Fjern denne. Del så opp i passende biter, omtrent som potetene. De koker ferdig omtrent samtidig.
Når kjøttet har kokt ca. 1/2 time legges maniokaen og potetene oppi. Det hele skal så koke på lav varme og er ferdig når manioka og poteter er ferdige. Maniokaen skal fortsatt være litt melne inni. Smak til med mer krydder underveis.

Risen
Fres løk og hvitløk i olivenolje. Tøm i tomatboksen og buljong/salt og la putre et lite minutt. Tøm så i vannet og legg i laurbærbladet. La dette koke opp.
Imens skylles risen godt. Når vannet koker heller du i risen, rører litt og lar dette koke på lav varme 20-30 min. til risen er passe mør og god. - Servér!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Verdensmagasinet
(Intern: 3416)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Kapp-Verde
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Chili con Carne 8.Chili con Carne 8.
Denne retten har 99,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mexikansk gryte.Mexikansk gryte.
Denne retten har 134,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pork Binagoongan, svin med rekepasta.Pork Binagoongan, svin med rekepasta.
Denne retten har 79,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Callaloo Cookup - Gryterett fra Guyana.Callaloo Cookup - Gryterett fra Guyana.
Denne retten har 104,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Minestrone al pesto.Minestrone al pesto.
Denne retten har 95,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bolognese 3.Bolognese 3.
Denne retten har 86,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel lys lapskaus.Enkel lys lapskaus.
Denne retten har 90,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt- og grønnsakgryte.Kjøtt- og grønnsakgryte.
Denne retten har 76,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strimlet svinekjøtt i mandelsaus.Strimlet svinekjøtt i mandelsaus.
Denne retten har 137,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff stroganoff 4.Biff stroganoff 4.
Denne retten har 130,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Septembergryte - lavkalori.Septembergryte - lavkalori.
Denne retten har 69,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekjøttgryte (Pork Giniling).Svinekjøttgryte (Pork Giniling).
Denne retten har 120,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hawaiigryte.Hawaiigryte.
Denne retten har 144,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte à la Knut.Gryte à la Knut.
Denne retten har 67,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefrikasse med spede grønnsaker.Kalvefrikasse med spede grønnsaker.
Denne retten har 94,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.