Gulab jamun



Gulab jamun oppskrift.
Fotograf: Nirus Verden

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
125grViking tørrmelk
30grupresset panir (en asiatisk fetaost)
0,2tsnatron
30grhvetemel
1dlfløte
6ssghee til steking

Sukkerlake :

300grsukker
200grvann
3stkgrønne kardemommekapsler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Gulab jamun med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier396,563 736,78149,47Kcal
Protein4,8445,611,82gram
Karbohydrat39,73374,3814,98gram
Kostfiber0,333,110,12gram
Fett24,18227,859,11gram
Mettet fett15,72148,135,93gram
Salt0,262,480,10gram
Pris på oppskriftenKr 6,75Kr 63,61Kr 2,54.-
Hele oppskriften veier942 totalt942 pr porsj38 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 stykker

Gulab betyr rose og jamun er et indisk bær som er mørk lilla og har meget spesiell smak. Det er fritterte, myke boller som ligger i sukkerlake.
Navnet er gitt fordi i mange oppskrifter brukes rosevann i syrupen og de fritteres på svak varme til de nærmest får en svart-lilla farge. Jeg har ikke stekt mine så lenge og da blir de naturlig nok lysere.
Dette er en populær dessert ikke bare i alle delstater i India, men også Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. De kan serveres varme i lake sammen eller serveres uten sukkerlake rullet i kokosmasse.
Både ghee og olje kan brukes til frittering, jeg foretrekker ghee for å få en goumet smak. Desserten er dessverre vanskelig å få laktosefri siden tørrmelk er en sentral ingrediens.
Denne oppskriften gir ca 25 stk.

mvh Niru Kumra


Panir bør være godt avrent og ikke presset, men som en masse. Ha alle ingrediensene foruten fløte i en bolle og bland ut eventuelle klumper. Lag en deig med fløte. Form til små boller på størrelse med valnøtter, det må ikke være skrukker i bollene for å unngå at de sprekker under fritering.
Fjern skallet og knus kardemommekjernene grovt. Mål opp sukker og vann. Ha alt i en kjele og sett det på middels varme til alt sukkeret er helt oppløst. Ta kjelen av platen.
Varm ghee, stek bollene på svak varme til de blir brune. De skal snus slik at de blir jevnt brune rundt hele.
Ta forsiktig opp med en fiske sil, la fettet renne av og legg over i varm sukkerlake. Bollene vil utvide seg og suge til seg sukkerlake.

De serveres både varme og kalde. Spises med skje. Oppbevares gjerne i kjøleskap og kan stå i opptil 14 dager.

Nirus tips :
Har du ikke ghee, kan gjerne rapsolje brukes til steking. Gulab jamun kan varmes i ett minutt i mikrobølgeovn og serveres med vaniljeis som varm eplekake med is.
For en mer «kongelig» smak, kan du ha en usaltet pistasj nøtt og/eller en kardemommekjerne i midten av hver bolle før den stekes. Det er faktisk knall godt!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32923)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Irenes søte fristelser.
Irenes søte fristelser

Denne retten har 742 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepannacotta.
Julepannacotta

Denne retten har 278,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Creme catalan 2.
Creme catalan 2

Denne retten har 215,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronning maud-fromasj.
Dronning maud-fromasj

Denne retten har 358,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronfromasj 1.
Sitronfromasj 1

Denne retten har 205,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råkrem 4.
Råkrem 4

Denne retten har 359,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Riskrem enkel.
Riskrem enkel

Denne retten har 231,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Riskrem 2.
Riskrem 2

Denne retten har 205,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleis med frukt- og krydderkompott.
Juleis med frukt- og krydderkompott

Denne retten har 232,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna cotta med bringebærsaus.
Panna cotta med bringebærsaus

Denne retten har 283,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellpudding 9.
Karamellpudding 9

Denne retten har 241,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pikekysspavlova.
Pikekysspavlova

Denne retten har 202,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème Cassonade.
Crème Cassonade

Denne retten har 223,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Creme brulee 5.
Creme brulee 5

Denne retten har 244,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.