Gå til forsiden av matoppskrift.no

Gulab jamun



Bilde av Gulab jamun.

Fotograf: Nirus Verden

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
125grViking tørrmelk
30grupresset panir (en asiatisk fetaost)
0,2tsnatron
30grhvetemel
1dlfløte
6ssghee til steking

Sukkerlake :

300grsukker
200grvann
3stkgrønne kardemommekapsler


Annonse


Kalorier og næringsinnhold i Gulab jamun med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier396,563 736,78149,47Kcal
Protein4,8445,611,82gram
Karbohydrat39,73374,3814,98gram
Kostfiber0,333,110,12gram
Fett24,18227,859,11gram
Mettet fett15,72148,135,93gram
Salt0,262,480,10gram
Pris på oppskriftenKr 6,75Kr 63,61Kr 2,54.-
Hele oppskriften veier942 totalt942 pr porsj38 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 stykker

Gulab betyr rose og jamun er et indisk bær som er mørk lilla og har meget spesiell smak. Det er fritterte, myke boller som ligger i sukkerlake.
Navnet er gitt fordi i mange oppskrifter brukes rosevann i syrupen og de fritteres på svak varme til de nærmest får en svart-lilla farge. Jeg har ikke stekt mine så lenge og da blir de naturlig nok lysere.
Dette er en populær dessert ikke bare i alle delstater i India, men også Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. De kan serveres varme i lake sammen eller serveres uten sukkerlake rullet i kokosmasse.
Både ghee og olje kan brukes til frittering, jeg foretrekker ghee for å få en goumet smak. Desserten er dessverre vanskelig å få laktosefri siden tørrmelk er en sentral ingrediens.
Denne oppskriften gir ca 25 stk.

mvh Niru Kumra


Panir bør være godt avrent og ikke presset, men som en masse. Ha alle ingrediensene foruten fløte i en bolle og bland ut eventuelle klumper. Lag en deig med fløte. Form til små boller på størrelse med valnøtter, det må ikke være skrukker i bollene for å unngå at de sprekker under fritering.
Fjern skallet og knus kardemommekjernene grovt. Mål opp sukker og vann. Ha alt i en kjele og sett det på middels varme til alt sukkeret er helt oppløst. Ta kjelen av platen.
Varm ghee, stek bollene på svak varme til de blir brune. De skal snus slik at de blir jevnt brune rundt hele.
Ta forsiktig opp med en fiske sil, la fettet renne av og legg over i varm sukkerlake. Bollene vil utvide seg og suge til seg sukkerlake.

De serveres både varme og kalde. Spises med skje. Oppbevares gjerne i kjøleskap og kan stå i opptil 14 dager.

Nirus tips :
Har du ikke ghee, kan gjerne rapsolje brukes til steking. Gulab jamun kan varmes i ett minutt i mikrobølgeovn og serveres med vaniljeis som varm eplekake med is.
For en mer «kongelig» smak, kan du ha en usaltet pistasj nøtt og/eller en kardemommekjerne i midten av hver bolle før den stekes. Det er faktisk knall godt!

Annonse

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 32923)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krumkaker med bærkrem.
Krumkaker med bærkrem
Denne retten har 296,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sherrypudding 3.
Sherrypudding 3
Denne retten har 247,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellpudding 9.
Karamellpudding 9
Denne retten har 241,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sherrypudding 1.
Sherrypudding 1
Denne retten har 316,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta med Sesongens Friske Bær.
Panna Cotta med Sesongens Friske Bær
Denne retten har 259,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kronprinsessefromasj 1.
Kronprinsessefromasj 1
Denne retten har 355,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fløterand med jordbær.
Fløterand med jordbær
Denne retten har 216,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hoffdessert.
Hoffdessert
Denne retten har 382,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova 2.
Pavlova 2
Denne retten har 204,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Basilikumpannacotta på sjokoladebunn.
Basilikumpannacotta på sjokoladebunn
Denne retten har 330,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte julekaker-2.
Tilslørte julekaker-2
Denne retten har 264,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronfromasj 1.
Sitronfromasj 1
Denne retten har 205,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fløterand med urter, plomme- og kvedesorbet og tørkede epleskiver..
Fløterand med urter, plomme- og kvedesorbet og tørkede epleskiver.
Denne retten har 190,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta med bringebærkrem.
Panna Cotta med bringebærkrem
Denne retten har 191,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.