Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gullflyndre




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grrenskåret rødspettefilet
1sssalt
2stkeggeplommer
4dlkremfløte
2stkeggehviter
1dashsalt
kvernet hvit pepper

fyll:

1,2dlhakkede reker
0,5kopp(er)frest hakket løk
0,25kopp(er)hakkede blåskjell

saus:

2dlhvitvin, tørr
1dleplesaft
1stksjalottløk
2dlfiskekraft
3dlkremfløte
1dashsalt
kvernet hvit pepper
evnt. ørlite presset sitron


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Melk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gullflyndre med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier169,02854,86Kcal
Protein6,5733,23gram
Karbohydrat1,859,36gram
Kostfiber0,120,61gram
Fett14,2872,22gram
Mettet fett8,8544,76gram
Alkohol0,94 %
Salt1,276,43gram
Pris på oppskriftenKr 7,85Kr 39,70Kroner
Hele oppskriften veier2 023 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gjør i stand og bland sammen ingrediensene til fyllet. Skjær fisken i grove terninger. Røres seig med salt. Has i en hurtigmikser og kjøres til farse med eggeplommer og så fløten. Halvpisk eggehviter og skjær dem inn. Smak til. La farsen stå kaldt en times tid. Del farsen i 8 deler. Ha en skje fyll på hver og brett farsen rundt fyllet. Form til avlange "boller".

Ta fram en vid kjele. Hell i vann og litt salt. Varmes til ca 50 C. Legg bollene i vannet. Varm opp til 80 C (termometer). Snu dem med jevne mellomrom. Legges over på kjøkkenpapir. Legg bollene i smurt, ildfast form. Varm ovnen til 200 C.

Lag sausen:

La hvitvin, eplesaft og hakket sjalottløk få koke opp og reduseres (koke inn) til halvparten. Tilsett fiskekraft og kok inn til halvparten. Slå i fløte og la sausen koke seg passe tykk. Ha sausen i en hurtigmikser og kjør den sammen med (usaltet) smør. Sil sausen tilbake i kjelen. Smak til med salt, pepper og evnt. sitron. Sett formen i ovnen og la den stå noen minutter til bollenene får lett gyllen overflate. Server gullflyndre med kokte grønnsaker og toast, reker og blåskjell - og den gode sausen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11092)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødspette med honning.Rødspette med honning.
Denne retten har 103,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjetils ovnsbakte flyndre.Kjetils ovnsbakte flyndre.
Denne retten har 78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette og skalldyr bakt i folie.Rødspette og skalldyr bakt i folie.
Denne retten har 107,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndre med honningsmak.Flyndre med honningsmak.
Denne retten har 81,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.