Gullkake

Bilde av Gullkake.
Fotograf: Matprat.no

Har du mange eggeplommer til overs er det en gyllen anledning til å bake en gullkake. Kaken er saftig, og kan gjerne fryses.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
150grsmør
150grsukker
6stkeggeplommer
2dlkremfløte
225grhvetemel
1,5tsbakepulver


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Rør smør og halvparten av sukkeret forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Pisk fløten nesten stiv. Bland smørkremen vekselvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulver. Rør forsiktig inn kremen. Hell røren i en godt smurt form og stek den på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 3/4 – 1 time. Hvelv kaken forsiktig og avkjøl på rist. Gullkake kan fryses.

Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15913)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 424,3 Kcal
Protein 5,87 g
Fett 27,58 g
Karbo 37,7 g
Pris 3,75.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!