Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Gulrotburgere



Gulrotburgere oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Gulrotburgere høres jo litt rart ut, men denne er slett ikke så verst. Våre ble litt myke, men smaken er der. Chilien kan byttes ut med tilsvarende mengde paprika. Og om en vil eksperiementere kan man bruke kålrabi sammen emd gulrøttene.
Her serverte vi i rundstykker, da det ikke var flere hamburgerbrød igjen.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10stkgulrøtter, skrellet og kuttet i biter
2ssolje
3feddhvitløk, finhakket
3stkløk, kuttet i småbiter
2stang(stenger)selleristilker, kuttet i terninger
1stkchili, kuttet i bittesmå biter
5sssoyasaus
0,5tshvitløkspulver
0,5tsbasilikum
0,5tspaprika
0,5tsoregano
0,5tspersille
10sstahin/peanøttsmør
1dlhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Selleri
Sesam
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Gulrotburgere med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130,35459,40Kcal
Protein3,5112,37gram
Karbohydrat10,5937,32gram
Kostfiber3,1811,21gram
Fett7,5126,47gram
Mettet fett0,010,04gram
Salt1,033,62gram
Pris på oppskriftenKr 5,94Kr 20,93Kroner
Hele oppskriften veier1 410 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dampkok gulrøttene til de er myke (ca. 15 minutter). Hell av vannet, og mos dem.

Varm opp oljen til middels varme, stek hvitløken, løken, sellerien og chilien i 7 minutter. Tilsett soyasaus, hvitløkspulver, persille og oregano, og la det hele steke til alt er mykt.

I en bolle blandes så gulrøttene, tahin/peanøttsmør og grønnsakene. Krydre etter smak, og ha i mel om deigen ikke er fast nok. Varm ovnen til 200 grader. Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på et smurt bakeark, og stek dem slik at de blir myke på begge sider (ca. 10-12 minutter på hver side).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 5971)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Veganer
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gulrotburgere.Gulrotburgere.
Denne retten har 130,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrot og potetgrateng.Gulrot og potetgrateng.
Denne retten har 97,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.