Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Gulrotkake med glasur

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min +     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 5,2 poeng. 5,2 poeng (av max 6) i snitt fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 13981 lesere! 13981 lesere
Gulrotkake med glasur har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 320,4 kcal ......Protein: 4,87 g ......Fett: 16 g ......Mettet fett: 3,6 g
Karbo: 38,28 g ......Kostfiber: 1,9 g .....Natrium: 110,76 mg .......Pris: 3,68 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkegg
2dlmaisolje
400grsukker (evt. rørsukker)
400grhvetemel
3tsbakepulver
1ssstøtt kanel
1knivsoddstøtt nellik
500grreven gulrot (5 stk)
100grvalnøtter, hakket

Glasur:

100grfløteost naturell
1dlcreme fraiche
1dlmelis
litt reven sitronskall
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse


Gulrotkake med glasur.
Nydelig gulrotkake fra min gode venn Per i Danmark som er ekspert innen gulrotkaker. Denne er saftig og nydelig usunn!

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk sukker og olje kremet, tilsett eggene et av gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og nellik. Sikt melblandingen i deigen og vend revne gulerøtter og hakkede nøtter i til sist. Smør en springform (24 cm) og dryss med mel.

Bak kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Det må ikke henge deig ved en strikkepinne stukket ned midt i kaken.

La kaken kjøle av ½ time i formen, før den kjøler seg på en bakerist.

Glasur:
Pisk fløteost, creme fraiche, melis og sitronskall sammen og smør den tyktflytende krem på kaken.

Servering:
Serveres med årstidens frukt - f.eks. plommer, aprikoser eller druer.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 320,406 662,59333,1 %
Fett: 16,00332,71 g475,3 %Fett44,94 %
Protein: 4,87101,27 g202,5 %Protein6,07 %
Karbo: 38,28796,02 g265,3 %Karbo47,79 %
Fiber: 1,9039,51 g131,7 %Fiber1,18 %
Mettet fett: 3,6074,86 g374,3 %
Salt: 0,285,76 g115,2 %
Hele oppskriften veier 2079,46 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,68
Pris 1 porsjonerKr. 76,52Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 6,38Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Gulrotkake 3 hos oss.Les mer om Gulrotkake med smak av appelsin hos oss.Les mer om Gulrotkake med sukrin hos oss.