Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Gulrotkake med glasur

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min +     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 5,2 poeng. 5,2 poeng (av max 6) i snitt fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 13785 lesere! 13785 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Gulrotkake med glasur har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 320,4 Kcal ......Protein: 4,87 gram ......Fett: 16 gram ......Mettet fett: 3,6 gram
Karbohydrater: 38,28 gram ......Kostfiber: 1,9 gram .....Natrium: 110,76 mg .......Pris: 3,68 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkegg
2dlmaisolje
400grsukker (evt. rørsukker)
400grhvetemel
3tsbakepulver
1ssstøtt kanel
1knivsoddstøtt nellik
500grreven gulrot (5 stk)
100grvalnøtter, hakket

Glasur:

100grfløteost naturell
1dlcreme fraiche
1dlmelis
litt reven sitronskall
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Gulrotkake med glasur.
Nydelig gulrotkake fra min gode venn Per i Danmark som er ekspert innen gulrotkaker. Denne er saftig og nydelig usunn!

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk sukker og olje kremet, tilsett eggene et av gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og nellik. Sikt melblandingen i deigen og vend revne gulerøtter og hakkede nøtter i til sist. Smør en springform (24 cm) og dryss med mel.

Bak kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Det må ikke henge deig ved en strikkepinne stukket ned midt i kaken.

La kaken kjøle av ½ time i formen, før den kjøler seg på en bakerist.

Glasur:
Pisk fløteost, creme fraiche, melis og sitronskall sammen og smør den tyktflytende krem på kaken.

Servering:
Serveres med årstidens frukt - f.eks. plommer, aprikoser eller druer.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 320,406 662,59333,1 %
Fett: 16,00332,71 gr475,3 %Fett44,94 %
Protein: 4,87101,27 gr202,5 %Protein6,07 %
Karbo: 38,28796,02 gr265,3 %Karbo47,79 %
Fiber: 1,9039,51 gr131,7 %Fiber1,18 %
Mettet fett: 3,6074,86 gr374,3 %
Salt: 0,285,76 gr115,2 %
Hele oppskriften veier 2079,46 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.3,68 .-
Pris 1 porsjonerKr. 76,52 .-Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 6,38.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Gulrotkake med smak av appelsin hos oss.Les mer om Saftig gulrotkake hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:23027



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen