Gulrotkake med glasur

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkegg
2dlmaisolje
400grsukker (evt. rørsukker)
400grhvetemel
3tsbakepulver
1ssstøtt kanel
1knivsoddstøtt nellik
500grreven gulrot (5 stk)
100grvalnøtter, hakket

Glasur:

100grfløteost naturell
1dlcreme fraiche
1dlmelis
litt reven sitronskall

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 320,3 Kcal
Protein 4,86 g
Fett 16 g
Karbo 38,28 g
Pris 3,65.- kr

Nydelig gulrotkake fra min gode venn Per i Danmark som er ekspert innen gulrotkaker. Denne er saftig og nydelig usunn!

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk sukker og olje kremet, tilsett eggene et av gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og nellik. Sikt melblandingen i deigen og vend revne gulerøtter og hakkede nøtter i til sist. Smør en springform (24 cm) og dryss med mel.

Bak kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Det må ikke henge deig ved en strikkepinne stukket ned midt i kaken.

La kaken kjøle av ½ time i formen, før den kjøler seg på en bakerist.

Glasur:
Pisk fløteost, creme fraiche, melis og sitronskall sammen og smør den tyktflytende krem på kaken.

Servering:
Serveres med årstidens frukt - f.eks. plommer, aprikoser eller druer.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 15191 lesere totalt.
Oppskriften har fått 5,2 poeng totalt (av max 6) fra 5 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 23027)

Prøv en lignende oppskrift



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!